De weersverwachting voor het Circuit van Zolder was afgelopen weekend niet erg goed. De regen bracht meerdere malen spannende momenten in de twee races die verreden worden in de Supercar Challenge, zeker voor Henry Zumbrink. Met een teleurstellende eerste race waarin hij de strijd wegens schade moest opgeven, wist hij echter het weekend alsnog positief af te sluiten door bij de tweede race de overwinning te pakken. Helaas zakt hij nu naar de tweede plaats in het kampioenschap, maar het seizoen is nog lang!

De vrije trainingen op vrijdag verliepen redelijk goed. De eerste vrije training was het nog droog op het Belgische circuit, waar de tweede training op gecombineerd nat en droog verreden werd. Ondanks dit verliep de testsessie naar wens en wist Zumbrink met zijn team de juiste afstelling te vinden voor de Volvo V8.

Hoewel er voor zaterdag de gehele dag regen voorspeld was, was de kwalificatie op zaterdagmorgen droog. De kwalificatie ging dan ook goed voor de rijder uit Amerongen, hij wist de vierde startpositie voor de eerste race te rijden, en de tweede snelste tijd (P2) voor de tweede race op zondag.

Henry over zijn trainingen en kwalificatie: “Het was afgelopen weekend raar weer. De diverse trainingen waren deels nat en deels droog. Gelukkig was de kwalificatie droog, waardoor ik mijn banden kon sparen en toch scherpe startposities wist te behalen voor beide races.”

Op zaterdagmiddag was het tijd voor de eerste race van de Supercar Challenge op het circuit van Zolder. De start vanaf de vierde positie ging goed, Zumbrink wist de derde positie in de race over te nemen. In de derde bocht ging het echter mis: de Volvo V8 werd aangereden door zijn opponent in de Ferrari, waardoor op de natte baan de snelle Volvo V8 spinde. Met schade aan het wiel moest Henry het veld laten passeren, alvorens weer de baan op te kunnen rijden. Na een aantal ronden moest hij de strijd volledig staken, aangezien de racewagen te ernstig beschadigd was om de race uit te rijden. Met een koppositie in het kampioenschap voor aanvang van het weekend, een zure appel om door te bijten.

Na een teleurstellende eerste race, was het op zondag tijd voor de tweede race van het weekend. Het team had hard gewerkt om de schade, die uiteindelijk bleek mee te vallen, te repareren. Voor deze tweede race was er regen voorspeld en dit kwam dan ook met bakken uit de hemel vallen. De Volvo V8 is tot nog toe nooit de snelste geweest in de regen, dus besloot de snelle rijder er eens goed voor te gaan zitten. Direct in de eerste bocht wist hij de koppositie over te nemen en in de ronden hierna een voorsprong van maar liefst 25 seconden op te bouwen. Met deze voorsprong en constante racetijden wist Henry dan ook zijn raceweekend goed af te sluiten met een mooie overwinning.

Henry Zumbrink: “De eerste race was gewoon zuur. Door de aanrijding moest ik zo wie zo achteraan het veld aansluiten en de wagen was niet meer goed handelbaar met de schade aan het wiel. Na de race heeft het team de Volvo V8 kunnen repareren en heb ik de aanrijding met mijn collegauitgesproken, dit hoort ook bij racen. Gelukkig was de tweede race op zondag succesvol, ik kon goede tijden rijden en mijn voorsprong snel uitbreiden. Met een overwinning in de tweede race en helaas geen punten voor de eerste race, ben ik wel teruggevallen naar de tweede positie in het kampioenschap. Maar het raceseizoen is nog lang, dus het is hoopgevend. Het was een enerverend weekend met veel regen en schade aan de wagen, maar uiteindelijk hebben wij het toch goed kunnen afsluiten!”

Tekst: PR

11713202
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1775
4554
10307
11674281
71827
135985
11713202

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven