Maik Barten en Herbert Boender hebben laten zien dat de Saker Rapx een competatieve auto is voor de Supersport divisie van de Supercar Challenge. Tijdens de Gamma Racing Days in Assen behaalde het duo net geen podium plaats met de Spaa05.com Saker, maar toch kijken zij terug op een geslaagd weekend. Tijdens de kwalificatie werden ze geplaagd door een langzaam leeglopende band waardoor zij genoegen moesten nemen met een 9e startplaats voor beide races.

Herbert Boender nam de start van de 1 uur durende race op zaterdag voor zijn rekening, en kon direct een aantal plaatsen goed maken en kwam in een mooi gevecht terecht dat duurde tot aan de verplichte pitstop waar Maik Barten het stuur overnam. Na een fraaie inhaal actie op een Seat Leon en de BMW M3 van Ronald van Loon leek de Spaa05.com Saker opweg naar het podium. Maik kwam ronde na ronde dichter bij de BMW Z4 van Eric van de Munckhof, helaas bleek de race net te lang want een paar minuten voor het einde bleek de tank bijna leeg te zijn en moest er gas terug genomen worden, Toch hadden ze net genoeg brandstof aan boord om Bas Schouten in zijn BMW 1 serie GTR de laatste ronde achter zich te houden en zo een prachtige 4e plaats binnen te slepen.

Ook tijdens de laatste race op Zondag waarbij er meer dan 80.000 bezoekers te vinden waren op het TT Circuit nam Herbert Boender de start, maar ditmaal kwam hij in de eerste bocht klem te zitten en verloor een aantal plaatsen, wederom kwam Herbert in een mooie groep terecht waar gevochten werd op iedere centimeter van het drentse asphalt, Toen de pitstop window opging dook Herbert direct de pits in om het stuur over de geven aan Maik, door de tactisch vroege pitstop werder er al direct een paar plaatsen goed gemaakt en toen Luc de Cock met zijn Lotus voor de Saker de baan op reed zag Maik direct zijn kans schoon om er voorbij te gaan en kreeg hij opnieuw de snelle BMW M3 van Ronald van Loon in het vizier, na de race op zaterdag wist hij waar de aanval zou komen en verdedigde hij goed zijn lijn, tot 3 ronden voor het einde toen hij een gaatje liet vallen en Maik geen seconde twijfelde en maakte hier direct gebruik van helaas viel de lage Saker Rapx niet op in de spiegels bij Ronald van Loon die het gat dicht gooide en een touché was niet meer te voorkomen, gelukkig konden ze allebei hun weg vervolgen, Daarna was de jacht op Danny van Dongen in zijn MW-V6 Pick up geopend helaas duurde de race te kort om nog een aanval te doen en moesten zij genoegen nemen met een 6e plaats.

Maik verklaarde na afloop; ‘’Het was echt een mooie race, jammer van de touché met Ronald van Loon maar ik ben blij dat er niet te veel schade is en dat wij allebei de race hebben kunnen uitrijden. De Spaa05.com Saker heeft het dit weekend super goed gedaan en met net iets meer geluk hadden wij op het podium kunnen staan, Dat zou het weekend perfect gemaakt hebben maar echt een dike pluim voor het Saker Sportscars Team die de auto perfect voor mij en Herbert hebben neergezet, en natuurlijk een grote dank aan de sponsoren Spaa05.com, TLEC.nl & Saker Sportscars die dit mooie weekend hebben mogelijk gemaakt!

Zowel Saker Sportscars als Maik gaan zich nu opmaken voor de 24 Hours of Zolder die later deze maand op de agenda staat, Saker Sportscars geeft ondersteuning aan een team dat deelneemt aan de etmaal race, Terwijl Maik Barten opnieuw met een Porsche van PG Motorsport aan de start zal staan, het team waar hij eerder dit jaar samen met Tjarco Jilessen, Jan van Es en Erik den Dekker een mooie overwinning behaalde in de 12 uur van Zandvoort in de SP3/GT4 klasse.

11765235
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1462
3936
33839
11702895
123860
135985
11765235

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven