Team Divitec Racing heeft in Oschersleben de eerste punten van het seizoen binnengehaald met een mooie vierde plaats bij de zondagrace van de Dutch Supercar Challenge. Jeroen Reijntjens ging goed van start en rukte snel op naar de zesde positie. Carlo Kuijer nam het stuur over bij de verplichte pitstop, en moest zich aanpassen aan verraderlijke omstandigheden. Terwijl enkele concurrenten van de baan de vlogen, reed Kuijer de Opel Astra GTC foutloos naar de finish.

Kuijer en Reijntjens voorspelden vooraf al dat ze competitief zouden zijn in Oschersleben, omdat de vele bochten op het korte circuit passen bij de Opel Astra en bij hun rijstijl. Ze kregen op vrijdagmiddag al gelijk toen Reijntjens de Astra als derde kwalificeerde, sneller dan alle Porsches, de BMW's en de Corvette. Reijntjens ging bij de start van de zaterdagrace direct naar de tweede positie. Toen hij de leider in de Supersport I-divisie wilde aanvallen, brak echter de waterslang los van de motor en was de race voorbij.

Reijntjens: "De wagen brak achter weg, waarna ik koelvloeistof rook in de wagen. Ook de ruit achter me was besmeurd. Ik ben toen gelijk van het gas gegaan. Als dat ding boven de 140 graden komt dan gaat de motor koken en kun je gelijk naar huis." Het boutje van een euro, dat de waterslang aan de motor koppelt, had het begeven. Een uitval was het gevolg, evenals een startpositie achteraan bij de zondagrace.

Al bij de start van de zondagrace ontvouwde zich een boeiende race. De drie leiders klapten op elkaar bij de eerste bocht, waarna Reijntjens in de chaos nog zeven wagens passeerde en achtste lag. Toen het na dertig minuten zachtjes begon te regenen, besloot het team om de pitstop uit te stellen om te kijken of de regen zou doorzetten. Dat gebeurde niet, waardoor Carlo Kuijer na de stop met dezelfde droogweerbanden de pitstraat uitreed.

Kuijer, inmiddels zesde: "Ik zag een Porsche aankomen, dus toen reed ik sneller dan normaal de baan weer op, want ik wilde hem per se voor blijven. Dat lukte en vervolgens liep ik op hem uit." Een paar ronden later begon het harder te regenen. "Vooral achterop het circuit begon het harder te regenen en werd het spekglad, zeker met de slicks. Ik reed toen heel voorzichtig om die auto over de streep te krijgen. Helaas had ik te laat door dat de baan weer was opgedroogd, waardoor ik de aansluiting met de kop verloor. Dat is toch een gevolg van mijn gebrek aan ervaring." Een Porsche en een Renault bleven echter niet op de baan, waardoor de Opel Astra na 60 minuten racen als vierde over de finish ging.

Daarmee scoorde het team de eerste punten van het seizoen. Hoewel het podium net werd gemist, was er vooral tevredenheid met de vierde plaats. Reijntjens: "We zijn heel blij met dit resultaat. Het is wel jammer dat we niet op het podium hebben gestaan. Het is in ieder geval een hele leuke afsluiting van het weekend."

"In de hele korte tijd van vier races hebben we vanuit het niets een competitief team opgebouwd en dat is al een prestatie op zich. We horen nu bij de top vijf. En we zijn verre van klaar met het ontwikkelen van de auto," aldus Kuijer. "We kijken al uit naar het volgende raceweekend." Op 2 en 3 augustus kunnen fans van de Dutch Supercar Challenge de wagens in Assen zien, horen, ruiken en voelen. De Opel Astra GTC V6 3.5 rijdt dan voor de eerste keer in Nederland.

PR

11732998
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1602
3848
30103
11674281
91623
135985
11732998

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven