De Menzo 24 Hours of Zolder bracht opnieuw het succesverhaal van een aantal jaren geleden. 49 wagens gingen dit weekend van start voor de marathon op het Limburgse asfalt en onder hen de ambitieuze rookies van Very Bold Racing Team uit Hasselt. Naast teameigenaar Miguel Vandereyt, zagen we ook Angelique Detavernier, Fred Vervisch, François Bouillon, Patrick Van Glabeke en Louis Philippe Soenen die het beste van zich gaven. Na een keiharde wedstrijd, gekruid door de regen, kwam de Porsche als 4de algemeen over de meet, en als derde in de GT-klasse, meteen een podium dus voor de nieuwkomers.  “Onwaarschijnlijk. Dit is een resultaat dat we niet  verwacht hadden”, aldus Miguel Vandereyt. “Het is de vrucht van hard werken, een goede voorbereiding en de inzet van iedereen die bij het team betrokken is geweest. Sowieso geeft dit zin voor volgend jaar!”

De belangrijkste commentaar na de finish kwam misschien wel van Louis Machiels, één van de bestuursleden van de omloop in Limburg: “Het een belangrijk signaal is dat nieuwe teams ook kunnen scoren in de 24 Hours of Zolder. Ik ben dan ook zeer verheugd met het resultaat van Miguel en zijn team. Dat moet hen en andere teams de motivatie geven om volgend jaar ook een kans te wagen in onze wedstrijd.”

De wedstrijd verliep voor het team zonder echte problemen, een kleine reparatie niet te na gesproken. Bij de start, waarna de rijders snel getrakteerd werd op een forse regenbui, liet Fred Vervisch zien wat hij waard is. De West-Vlaming nam dan ook prompt met veel lef de koppositie. Hij zou overigens met een ronde in 1.36.576 de snelste Porscherijder van de hele 24 Hours of Zolder worden. De West-Vlaming hield de leiding een tijd lang en verzorgde daarmee het spektakel voor de meer dan 20.000 toeschouwers rond de omloop.

Fred Vervisch: “Jammer dat het regende tijdens de kwalificaties op donderdagavond, want anders hadden we ook daar nog een gooi naar de plaats helemaal vooraan op de startgrid kunnen maken. Nu goed, het is voor iedereen een geslaagd weekend geweest, dus we klagen zeker niet.”

Wat volgde was een mooie race, waarin alle rijders dat deden wat hen gevraagd werd, ondanks de weinig evidente omstandigheden, een vooraf uitgedokterde balans tussen snelheid en uithouding.

Angelique Detavernier: “Het was een drukbezet startveld, maar dat maakt ook dat je continu aan het inhalen bent. Eigenlijk waren er nergens hele grote problemen . Dat blijkt ook uit het uitblijven van grote race-incidenten. Nergens was er een zware aanrijding tussen twee deelnemers. Ook het weer heeft het ons niet makkelijk gemaakt: ik zelf ben ook één maal rechtdoor geschoven. Maar ik heb enorm genoten van deze kennismaking met de uithoudingsrace in Zolder. Volgend jaar ben ik er weer bij.”

Het laatste woord is uiteraard aan de teameigenaar, Miguel Vandereyt, die zijn droom om meer mensen bij het autoracen te betrekken weer een stap dichterbij zag komen.

“Ik ben heel tevreden, niet alleen sportief, maar ook commercieel. We hadden heel wat gasten en die hebben opnieuw een race gezien die echt de moeite waard was. De startgrid stond vol, in de paddock was het bij momenten over de koppen lopen, iedereen was positief en onze gasten hadden het enorm naar hun zin. Ik denk dat de beleidsmensen van Circuit Zolder de juiste beslissing hebben genomen en dat we op deze weg verder moeten gaan. Deze race heeft een mooie toekomst en ik hoop dat onze prestatie andere teams en rijders, maar ook sponsors er toe zal aanzetten om mee aan boord te stappen.”

11765389
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1616
3936
33993
11702895
124014
135985
11765389

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven