Komend weekend gaat voor de organisatie van de Supercar Challenge powered by Pirelli een langgekoesterde wens in vervulling: terugkeren op het legendarische circuit van Brands Hatch. De Supercar Challenge kwam er al eens in actie in 2006, maar door uiteenlopende redenen lukte het daarna niet snel meer om het circuit op de kalender terug te laten keren. Dit jaar is het dus wel gelukt en de klasse is dit weekend meteen één van de hoofdacts op het fameuze circuit.

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli is de spanning om te snijden. Bob Herber en Martin Lanting gaan momenteel aan de leiding in het kampioenschap met hun snelle Ferrari 458 GT2 maar Henry Zumbrink zit het tweetal op de hielen. De Volvo-coureur is dit seizoen razendsnel maar heeft af en toe te kampen met kleine problemen aan de auto waardoor een goed resultaat niet altijd mogelijk is. Een andere kanshebber op het kampioenschap is Team RaceArt met de nieuwe Dodge Viper GT3-R. Het team heeft te kampen gehad met kinderziektes aan de wagen omdat dit een gloednieuwe bolide is, maar inmiddels is de bolide razendsnel. Komend weekend bemannen Roger Grouwels en Robert de Graaff deze schitterende Amerikaan. Er zijn echter nog meer kapers op de kust voor de dagoverwinning, want ook Kelvin Snoeks met de Volvo S60 V8 SIlhouette, Barry Maessen met de Vicora V8 en Jan Storm met zijn BMW Z4 GT3 zijn van de partij.

In de GT-divisie lijkt de strijd om het kampioenschap een tweestrijd te worden tussen het duo Jonckheere/Van Glabeke in de Ferrari 58 GT3 en het duo Wilkens/Scott in de Dodge Viper GT3. Frédérique Jonckheere en Patrick van Glabeke zijn dit jaar nieuw in het kampioenschap maar hebben al laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Zij scoorden inmiddels namelijk al vijf overwinningen en gaan dan ook aan de leiding in het kampioenschap. Craig Wilkens en Aaron Scott kijken momenteel tegen een achterstand aan van achttien punten ten opzichte van de koplopers, maar zij gaan op eigen grond alles uit de kast halen om die achterstand om te buigen in een voorsprong. Andere deelnemers in de GT-divisie zijn komend weekend Henk Thuis en het duo Daniels/Dujardyn met een Radical RXC, David Witt met een Chevron GT4 en Jordan Witt met een Porsche 911 GT3.

In de GTB-divisie zijn het momenteel Ferdinand Kool en Max Koebolt die de leiding in het kampioenschap in handen hebben. Het Corvette-duo is dit jaar nieuw in de Supercar Challenge maar laat meteen van zich gelden. Met vijf overwinningen hebben zij inmiddels een voorsprong opgebouwd van 27 punten ten opzichte van achtervolger Daan Meijer, maar Meijer kennende is de strijd nog niet gestreden. De Porsche-coureur is het gehele jaar al razendsnel en zal zijn uiterste best gaan doen om ook ditmaal een overwinning te pakken. Concurrentie kunnen zij op Brands Hatch onder andere verwachten Porsche-coureurs Marcel van Berlo, Dirk Schulz, Vandereyt/Detavernier, Lamborghini-rijders Fiona James en Simon Atkinson, het duo Vanbellingen/Sluys met de BMW M4 Silhouette en Tom Webb in de BMW M3 E46 GTR.

In de Supersport-divisie gaat momenteel de ervaren Cor Euser aan de leiding van het kampioenschap. De Lotus-coureur rijdt ook dit seizoen erg sterk en behaalde dit jaar al vier overwinningen. Euser wordt echter op de huid gezeten door Dennis de Groot, die dit jaar debuteert in de klasse maar al heeft laten zien over enorm veel talent te beschikken. Daarnaast dient Euser ook zeker rekening te houden met Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, die op Brands Hatch alles op alles gaan zetten om de achterstand op Euser te gaan verkleinen. Grote kanshebber op een dagoverwinning op Brands Hatch is misschien wel de Engelsman Lee Allen. De Seat-coureur woont bijna om de hoek bij het circuit en kent Brands Hatch dan ook als zijn broekzak. Ook ditmaal telt de Supersport-divisie weer veel deelnemers waardoor er ook veel kanshebbers op een overwinning zijn. Zo zijn namen als Luc de Cock, Eric van den Munckhof, Andy Dam, Ronald van Loon, Martin Webb en Aart Bosman allemaal weer van de partij.

Ook in de Sport-divisie is het kampioenschap zeker nog geen uitgemaakte zaak. Koploper is momenteel Erwin van Dijk, maar de Lotus-coureur voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek. Zo zijn Dennis de Borst en Martin de Kleijn met de FEBO-Clio razendsnel en mogen ook Wesley en Maurits Caransa met de BMW 130i zeker nog niet uitgevlakt worden. De competitie is sterk in deze divisie, wat betekent dat ook andere rijders kans maken op een overwinning op Brands Hatch. Bekende namen zoals Rob Nieman, het duo Rutgers/Bédorf, Kim Troeijen, Ron en Eline Braspenning en ook Huub Delnoij zijn allemaal weer present. Opvallende gastrijder in de Sport-divisie is ditmaal Supercar Challenge-organisator Dick van Elk. Van Elk kwam in 2006, toen de Supercar Challenge voor de laatste maal in actie kwam op Brands Hatch, ook als deelnemer uit in de klasse maar vloog toen op spectaculaire wijze bij uitkomen Paddock Hill Bend meerdere malen over de kop. Van Elk heeft dus wat recht te zetten op dit historische circuit.

In de snelste groep van de Superlights is Henk Thuis vaak de snelste man in het veld. Als importeur van Radical komt Thuis in de Superlights uit met de snelste variant van zijn merk, namelijk de Radical SR8. De Radical-coureur gaat dan momenteel ook aan de leiding van het kampioenschap met inmiddels een solide voorsprong op de concurrentie. Concurrentie kan Thuis op Brands Hatch onder andere verwachten van GH Motorsport, dat met een Tatuus PY012 aan de start verschijnt die bestuurd gaat worden door Henk Haane en Naomi Schiff. Daarnaast zijn er ook enkele snelle gastrijders uit Engeland, zoals Richard Fearns met een Radical SR8 en Daniel Gibson met een Gibson GH-19.

In de tweede groep van de Superlights zijn veel rijders aan elkaar gewaagd. Koploper in het kampioenschap is hier Wibo Rademaker met de Radical SR3, maar Carlo Kuijer en Nol Köhler, beiden Praga-coureurs, zitten Rademaker op de hielen. Op Brands Hatch verschijnen er bovendien nog meer coureurs met Radical SR3’s aan de start, zoals Ko Koppejan en Rick van Geffen. Daarnaast zijn onder andere ook David Houthoofd met een Norma M20F, Heinz Kremer met een Osella PR21 en ook het duo Danny van Dongen / Robert Haup met een Praga R1 present. Het zal voor de coureurs in deze divisie dan ook een echte uitdaging worden om op het podium te geraken!

Het raceweekend op Brands Hatch bestaat uit twee dagen, maar ondanks dat is de Supercar Challenge powered by Pirelli niet het enige kampioenschap dat op het lange GP-circuit in actie komt. Ook de MINI Challenge en de Monoposto Racing Club komen in actie. Met daarnaast ook alle divisies van de Supercar Challenge is ook ditmaal het programma bomvol.

11724295
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1337
4000
21400
11674281
82920
135985
11724295

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven