Na zijn overwinning in de race op zaterdag heeft Kelvin Snoeks ook in de Supercar Challenge GT-race op zondag een knappe overwinning behaald. Op Brands Hatch eindigde Snoeks voor teamgenoot Henry Zumbrink en Viper-coureurs Arjan van der Zwaan en Roger Grouwels. In de GT-divisie pakte Henk Thuis de  overwinning en bij de GTB’s ging de overwinning naar Fiona James.

Bij de start van de race ging Peter Kox meteen vol in de aanval. De McLaren-coureur reageerde fel op de startlichten en pakte bij uitkomen van Paddock Hill Bend brutaal de leiding. Achter Kox sloot Kelvin Snoeks aan op positie twee en Henry Zumbrink op plaats drie. Peter Kox reed snelle rondetijden en kon in de eerste ronden een voorsprong opbouwen van een paar seconden. Ook Kelvin Snoeks creëerde wat adem voor hemzelf, want na vijf ronden keek Henry Zumbrink al tegen een achterstand van meer dan drie seconden aan. Achter Zumbrink lag op dat moment Bob Herber op positie vier en Roger Grouwels op plaats vijf in de race.

Kelvin Snoeks liet zich niet zomaar kennen en kon richting het pitstopwindow zijn achterstand ten opzichte van koploper Kox weer verkleinen. Kox en Snoeks gingen binnen een seconde van elkaar over het circuit, daarachter keek Henry Zumbrink na vijftien ronden al tegen een achterstand aan van twintig seconden. Helaas liep voor Peter Kox en Nico Pronk ook ditmaal de race niet vlekkeloos. In de race op zaterdag moesten zij de strijd voortijdig staken door een kapotte sensor en ook ditmaal moesten zij door technische problemen voortijdig de McLaren MP4-12C GT3 in de pitbox parkeren.

Na de pitstops was Kelvin Snoeks door zijn vele resultaatseconden teruggevallen tot de tweede positie. Koploper in de race was namelijk Henry Zumbrink geworden met zijn Volvo S60 V8 Silhouette. Het verschil tussen dit tweetal was slechts enkele seconden wat een voorbode was voor een spannend slot van de wedstrijd. Op Snoeks stond dit weekend echter geen maat. De Volvo-coureur reed het gat richting koploper Zumbrink snel dicht en slaagde er daarna al snel in om de leiding in de wedstrijd over te nemen. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam de overwinning voor Snoeks niet meer in gevaar. De Volvo-coureur won dus de race, voor teamgenoot Henry Zumbrink. Viper-coureurs Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan legden beslag op de derde plaats.

In de GT-divisie had Henk Thuis ditmaal in tegenstelling tot de race van zaterdag wel een goede start. De Radical-coureur kon zijn eerste positie in de divisie bij de start behouden maar stond wel meteen onder zware druk van Craig Wilkens. Wilkens stond op zijn beurt weer onder druk van Sutton in de Porsche 991 GT3 Cup en Colin White in de Ginetta GT3. De strijd in deze divisie was in de beginfase zeer spannend. Henk Thuis had na een paar ronden een gat van een paar seconden maar daarachter lag Sutton, die was opgeklommen naar de tweede positie, onder zware druk van Ginetta-coureur Colin White en Viper-coureur Craig Wilkens.

Na een paar ronden slaagde Colin White erin om de Porsche van Sutton te verschalken. Hierna kon White meteen een gaatje slaan richting zijn achtervolgers. Sutton en Wilkens bleven ondertussen in fel gevecht met elkaar. Het duurde tot de elfde ronde totdat Wilkens kans zag om Sutton in te halen. Ook na de pitstops lag Henk Thuis aan de leiding bij de GT’s. Colin White lag na de pitstops op de tweede plaats, voor Porsche-coureur Witt, Craig Wilkens en Frédérique Jonckheere. Bij deze groep was Jonckheere snel onderweg. De Ferrari-coureur kon het gat ten opzichte van voorliggers Witt en Wilkens snel verkleinen en kon met nog tien minuten op de klok beide rijders verschalken. Jonckheere kwam hiermee op de derde positie te liggen, achter Henk Thuis en Colin White.

In de laatste ronde werd de strijd om de tweede plaats nog zeer spannend. Frédérique Jonckheere zette Colin White onder zware druk, maar kwam uiteindelijk net tekort om de tweede plaats in de race te bemachtigen. Het verschil tussen White en Jonckheere was op de finishlijn minimaal, slechts 0,1 seconde! Aan Henk Thuis ging dit alles voorbij, de Radical-coureur pakte ditmaal de overwinning en eindigde zelfs op de vierde positie overall. In de GTB-divisie was het Tom Webb die met zijn BMW M3 GTR de beste start had. De BMW-coureur stond echter meteen onder zware druk van Max Koebolt. Achter Koebolt lagen Daan Meijer, Fiona James en Simon Atkinson in de beginfase op de plaatsen drie tot en met vijf.

Tom Webb en Max Koebolt konden in de eerste ronden bij hun achtervolgers wegrijden. Daan Meijer, die achter Webb en Koebolt op de derde plaats lag, had op dat moment al zijn handen vol om Fiona James en Simon Atkinson achter zich te houden. Achter Atkinson lag Marcel van Berlo op de zesde positie en Miguel Vandereyt op plaats zeven. Webb reed een sterke race maar zag dat helaas niet beloond worden met een goed resultaat. Na twintig minuten moest Webb namelijk zijn BMW met technische problemen naast de baan parkeren. De leiding bij de GTB’s kwam daarmee in handen van Max Koebolt voor Daan Meijer, Fiona James en Simon Atkinson.

Fiona James had kunnen profiteren van de resultaatseconden van Daan Meijer en was dan ook na de pitstops voor de Porsche-coureur op de baan gekomen. James lag na de pitstops zelfs aan de leiding, want koploper Max Koebolt had veel resultaatseconden en viel hierdoor terug tot de tweede plaats, tussen James en Meijer in. Meijer zette Koebolt meteen onder druk en pakte al snel de tweede plaats over van Koebolt.

Helaas kwam de wedstrijd voor Daan Meijer voortijdig ten einde. De Porsche-coureur was in fel gevecht met Max Koebolt, maar kreeg met nog twintig minuten op de klok te kampen met technische problemen. De Porsche-coureur moest zijn bolide hierdoor voortijdig langs de baan parkeren. Max Koebolt reed in de slotfase van de race nog snelle rondetijden maar kon niet meer voorkomen dat Fiona James er met de overwinning vandoor ging. De Lamborghini-coureure pakte dus net zoals in de race op zaterdag de overwinning bij de GTB’s, voor Max Koebolt. Simon Atkinson legde beslag op de derde positie.

Tekst: PR

12197474
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
491
3926
17037
12160227
11065
92573
12197474

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven