Daniel Gibson en Tom Bradshaw pakten op Brands Hatch een dubbelslag in de Supercar Challenge powered by Pirelli Superlights. De bestuurders van de Gibson GH-19 pakten de overwinning in de eerste race en waren ook in de tweede Superlights-wedstrijd niet te stuiten. Tweede werden Henk Thuis en James Abbott, in de tweede groep was Ko Koppejan de snelste man.

Bij de start van de race was Gibson er meteen als een has vandoor. De bestuurder van de Gibson GH-19 kon meteen een gat slaan ten opzichte van zijn achtervolger Ko Koppejan in de Radical SR3. Achter Koppejan meldde zich al snel James Abbott met de Radical SR8. Abbott was vanaf de laatste startrij gestart maar ging in de eerste ronden als een warm mes door de boter door het veld. Abbott pakte al snel de tweede plaats in de wedstrijd over waarna Ko Koppejan zich kon gaan concentreren op zijn eerste plaats bij de Group 3 deelnemers. Achter Koppejan lag Carlo Kuijer met zijn Praga R1 op de tweede plaats, met daarachter Wibo Rademaker, Rick van Geffen en Robert Haub op de posities drie tot en met vijf.

Koppejan kon zijn eerste plaats bij Group 3 gestaag uitbouwen, want achter hem waren de andere rijders fel met elkaar in gevecht. Kuijer lag op de tweede plaats maar niet ver daarachter volgde Wibo Rademaker op plaats drie. Rademaker stond op zijn beurt onder zware druk van Rick van Geffen, Robert Haub en Danny van Dongen. Aan de kop van het veld lag Gibson bij de start van het pitwindow nog steeds aan de leiding met een voorsprong van ruim tien seconden op achtervolger James Abbott. Na de pitstops was de Gibson GH-19 helemaal ontketend. Met Bradshaw achter het stuur werden razendsnelle rondetijden genoteerd en kon het gat naar achtervolger Henk Thuis elke ronde meer en meer vergroot worden.

In Group 3 van de Superlights had Ko Koppejan ook na de pitstops nog de leiding in de race in handen. Achter Koppejan lag nu Rick van Geffen op de tweede positie met daarachter Wibo Rademaker op positie drie. Rademaker moest wel in zijn spiegels kijken, want Carlo Kuijer zat met zijn Praga R1 op het vinkentouw. Niet veel later kreeg Carlo Kuijer de tweede plaats bij Group 3 weer in handen. Zowel van Geffen als Rademaker kregen namelijk een drive-through omdat hun pitstop te kort was geweest. Van Geffen kwam alleen niet op tijd binnen voor zijn drive-through en kreeg daarvoor zelfs de zwarte vlag.

Aan Gibson en Bradshaw ging dit alles voorbij, zij pakten de overwinning in de race met hun Gibson GH-19. Henk Thuis en James Abbott eindigden met hun Radical SR8 op de tweede positie en Ko Koppejan eindigde op de derde plaats. Koppejan pakte daarmee ook de overwinning bij Group 3, voor Carlo Kuijer en Wibo Rademaker.

Tekst: PR

11713201
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1774
4554
10306
11674281
71826
135985
11713201

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven