Afgelopen weekend was het dan alweer zover: de finaleraces van de Supercar Challenge 2014 op het TT Circuit van Assen. Met het maximaal haalbare voor het weekend en het seizoen, wist Henry Zumbrink zijn seizoen goed af te sluiten als tweede in het kampioenschap. Gedurende het seizoen is de rijder uit Amerongen het nodige overkomen, waardoor hij net de kampioenschapstitel misliep. Desondanks een goede afsluiting van het finaleweekend én het kampioenschap!

Vrije trainingen en Kwalificatie
Het weekend in Assen begon op vrijdag met een druk programma: zowel twee vrije trainingen als de kwalificatie zou verreden gaan worden. Beide trainingen verliepen naar wens, maar ondanks het schitterende najaarsweer op vrijdag verliep de kwalificatie niet super. Henry moest genoegen nemen met de vijfde startpositie voor beide races van het weekend.

Race twee:
Voor de tweede race had Henry wederom de opdracht om voor de Ferrari te blijven, om als tweede te kunnen eindigen in het kampioenschap. De koplopers in het kampioenschap in hun Viper waren immers alleen in te halen als zij zouden uitvallen, en deze kans was klein. De race ging prima van start, waarna het begon te regenen. Dit gaf de rijder in zijn snelle Volvo V8 de kans om hoge ogen te scoren, aangezien hij in de regen sneller was dan de Ferrari. Ook gezien de strafseconden (vanwege eerder behaalde punten) ten opzichte van de Ferrari, moest Henry voldoende tijd inlopen op zijn opponent. Uiteindelijk wist hij de race wederom als tweede te finishen en hiermee zijn tweede plaats in het kampioenschap zeker te stellen.

Henry Zumbrink: “Afgelopen weekend was nog even spannend, hoewel het eigenlijk wel duidelijk was dat de Viper dit jaar kampioen zou worden, de enige manier om nog voorbij te komen, was als zij zouden uitvallen. Ik had ook op zeker gereden. Ik moest dus de Ferrari voorblijven en dit is gelukt. Ondanks de nodige pech van het jaar, vooral in Spa Francorchamps met de klapband, ben ik tevreden met dit resultaat. Ik ben tweede geworden in de Super GT klasse van de Supercar Challenge!”

Henry vervolgt: “Het was desondanks een super seizoen. Ik heb veel dingen meegemaakt, maar dit hoort bij racen. Ik wil bij deze al mijn sponsoren bedanken voor hun steun om dit mogelijk te maken. Extra dank aan mijn vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Arjan Bloch en Davy Lemmens met zijn team van Day-V-Tec voor hun support. We hebben de intentie om volgend jaar verder te gaan, dus iedereen hoort hier meer van zodra dit bekend is!”

11737469
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2087
3986
6073
11702895
96094
135985
11737469

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven