Dit weekend kwamen alle divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli in actie bij de Acceleration 14 Finaleraces op het TT circuit van Assen. In nog geen enkele divisie was het kampioenschap beslist dus er stond voor een hoop coureurs nog veel op het spel. Dit zorgde voor spectaculaire races, helemaal op zondag waarbij de regen ook nog een grote rol speelde.

Robert de Graaff en Arjan van der Zwaan deden in de zaterdagrace van de Supercar Challenge GT-divisies tijdens de Finaleraces op TT circuit Assen goede zaken voor het kampioenschap. De Viper-coureurs wonnen de race, voor Henry Zumbrink en Barry Maessen. Naaste concurrenten Martin Lanting en Bob Herber kwamen in deze wedstrijd niet verder dan de zesde positie en liepen daardoor kostbare achterstand op in het kampioenschap. In de GT-divisie was de kampioen na de race op zaterdag al bekend, want Patrick van Glabeke en Frédérique Jonckheere pakten met een vierde plaats genoeg punten om in het kampioenschap niet meer ingehaald te kunnen worden. Bij deze divisie ging de overwinning naar de Engelsman Rob Wheldon, voor Henk Thuis. Ook in de GTB-divisie was de kampioen op zaterdag bekend. Hier werd Corvette-rijder Max Koebolt derde en daarmee pakte de pas 17-jarige coureur genoeg punten om zich tot kampioen van deze divisie te mogen kronen. In deze divisie ging de overwinning naar Marcel van Berlo, voor het duo Vanbellingen/Sluys.

Kelvin Snoeks schreef de laatste Super GT-race van de Supercar Challenge seizoen 2014 op zijn naam. In een spannende wedstrijd was de Volvo-coureur op een nat TT circuit Assen de snelste man. Teamgenoot Henry Zumbrink eindigde na een spannend gevecht op de tweede plaats, vlak voor naaste concurrenten Martin Lanting en Bob Herber. Arjan van der Zwaan en Robert de Graaff eindigden op de vierde positie, maar zij pakten daarmee genoeg punten om zich samen met teamgenoot Roger Grouwels te mogen kronen tot de nieuwe kampioenen van de Super GT-divisie van de Supercar Challenge seizoen 2014. In de GT-divisie ging de overwinning ditmaal naar Rob Wheldon, in de GTB-divisie ging de overwinning na een spannende wedstrijd naar Marcel van Berlo.

Eric van den Munckhof pakte de overwinning in de eerste race van de Sport-divisies van de Supercar Challenge. De BMW-coureur kende een spannende wedstrijd en kon in de slotfase de eerste positie voor zich opeisen. Tweede werd Lotus-coureur Huub Delnoij, voor Koen Bogaerts en Pieter van Soelen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar John van der Voort, voor het duo Wisselink/Adams. Dennis de Borst en Martin de Kleijn legden beslag op de derde positie en pakten daarmee genoeg punten voor de titel in de Sport-divisie van de Supercar Challenge.

Cor Euser heeft met een snaarstrakke overwinning op TT circuit Assen het kampioenschap behaald in de Supersport-divisie van de Supercar Challenge. Op een opdrogende baan was de Lotus-coureur razendsnel en gaf hij de concurrentie geen kans. Dennis de Groot en Michael Verhagen behaalden een tweede plaats, Eric van den Munckhof maakte het podium compleet. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Wesley en Maurits Caransa, voor Erwin van Dijk en het duo Dennis de Borst/Martin de Kleijn.

Superlights
Daniel Gibson en Tom Bradshaw wonnen de eerste race van de Supercar Challenge Superlights tijdens de Acceleration 14 Finaleraces op TT circuit Assen. De bestuurders van de Gibson GH-19 waren de concurrentie veruit te snel af en wonnen met ruime voorsprong. In Group 3 ging de overwinning naar Ko Koppejan, voor Filip Declercq. Carlo Kuijer eindigde in zijn groep op de vierde plaats en had hieraan voldoende om zich te mogen kronen tot kampioen 2014 bij Superlights Group 3.

Daniel Gibson en Tom Bradshaw konden na zondag helemaal terugkijken op een goed raceweekend op TT circuit Assen. In de divisie Superlights wonnen zij na de race op zaterdag ook de race op zondag. Ditmaal ging het echter niet gemakkelijk, want vooral Henk Thuis bood in de beginfase van de wedstrijd veel weerstand. In Group 3 van de Superlights ging de overwinning ditmaal naar Praga-coureurs Danny van Dongen en Robert Haub.

Seizoen 2015
Na het finaleweekend op TT circuit Assen richt de Supercar Challenge powered by Pirelli zijn ogen op seizoen 2015. De kalender voor volgend jaar is inmiddels bekend en heeft als basis weer de Benelux, met vier races in België en drie races in Nederland. Daarnaast maakt de raceklasse na een succesvolle editie dit seizoen ook in 2015 een uitstap naar het Engelse circuit van Brands Hatch.

Kalender Supercar Challenge powered by Pirelli 2015
TBA Testdag Circuit Zolder
03-04 t/m 06-04 Paasraces Circuit Park Zandvoort* (1)
17-04 t/m 19-04 New Race Festival Circuit Zolder*
05-06 t/m 07-06 Spa Euro Races Spa-Francorchamps
19-06 t/m 21-06 Syntix Superprix Circuit Zolder*
03-07 t/m 05-07 Masters Circuit Park Zandvoort (2)
31-07 t/m 02-08 Gamma Racing Day TT circuit Assen
11-09 t/m 13-09 Supercar Challenge On Tour Brands Hatch GP Track*
25-09 t/m 27-09 Racing Festival Spa-Francorchamps*
16-10 t/m 18-10 Formido Finaleraces TT circuit Assen*

* Programma Superlights
(1) Alleen Sport-divisies & Superlights
(2) Alleen GT-divisies

11737041
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1659
3986
5645
11702895
95666
135985
11737041

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven