Voor de Supercar Challenge powered by Pirelli en de IDIS Superlight Challenge is seizoen 2015 begonnen. Bij de Paasraces op Circuit Park Zandvoort kwamen de snelle toerwagens van de Supercar Challenge en de razendsnelle Superlights voor de eerste maal dit jaar weer in actie. Met goed gevulde startvelden en spannende races kan er teruggekeken worden op een mooie start van het seizoen!

Supersport- en Sport-divisie

De eerste race van het seizoen leverde een overwinning op voor het herenigde duo Koen Bogaerts en Mark van der Aa. In een strakke race reden zij hun BMW M3 E90 WTCC naar de hoogste trede van het podium, maar aanvankelijk leek de race een hele andere wending te krijgen. Daan Meijer reed al naar een vierde trainingstijd en leek lange tijd op de overwinning af te stevenen. Een drive-through penalty voor een te korte pitstop gooide echter voor Meijer roet in het eten. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Toon Rutgers, voor Rob Nieman.

In de tweede race maakte Daan Meijer zijn drive-through van zaterdag toch nog goed. In een spannende wedstrijd was Meijer uiteindelijk nipt sneller dan het duo Bogaerts/Van der Aa en het duo De Groot/De Graaf. Voor Ronald van Loon verliep de wedstrijd minder goed, want de BMW-coureur eindigde zijn wedstrijd door een kapotte wielophanging in de bandenstapels en zorgde daarmee zelfs voor een safety car situatie. In de Sport-divisie was er een overwinning voor Rob Nieman, voor teamgenoot Frank Bédorf en Van der Voort/van den Berg.

IDIS Superlight Challenge

De seizoensopening van de IDIS Superlight Challenge eindigde in een overwinning voor Henk Thuis. Hij stuurde op zaterdag zijn Radical SR8 onbedreigd naar de overwinning, nadat hij bij de start al direct de leiding nam. Schumacher werd tweede en Bob Herber pakte de derde plaats. In group 2 van de Superlights ging de overwinning na een spannende wedstrijd naar Norma-coureur Filip Declercq.

Ook in de tweede race leek Henk Thuis op een overwinning af te stevenen, maar hier stak Joey van Splunteren in de slotfase van de wedstrijd een stokje voor. Met zijn Wolf GB08 was Van Splunteren in het tweede gedeelte van de wedstrijd razendsnel en kon hij Thuis met nog vijf minuten op de klok verschalken. Joey van Splunteren pakte daarmee samen met teamgenoot Yorck Schumacher de overwinning in de tweede wedstrijd van de IDIS Superlight Challenge. In de tweede groep van de Superlights ging de overwinning op maandag naar Wibo Rademaker in de Radical SR3.

Het volgende evenement van de Supercar Challenge powered by Pirelli is het New Race Festival op Circuit Zolder in het weekend van 9 en 10 mei. Tijdens dit evenement komen alle raceklassen van de Supercar Challenge in actie, dus naast de Sport-divisies en de Superlights óók de GT's! Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.circuit-zolder.be

PR

11733322
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1926
3848
30427
11674281
91947
135985
11733322

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven