Afgelopen weekend was het eindelijk zover: de seizoen opener van de Supercar Challenge 2015 werd verreden op het Circuit van Zolder. Met de opnieuw opgebouwde Volvo V8 wist Henry Zumbrink direct een goede start van het seizoen te maken: twee keer de pole positie tijdens de kwalificaties, een zevende plaats tijdens de eerste en de overwinning in de tweede race van het weekend. Een mooi begin tijdens een mooi raceweekend.

Vanwege de verplichte motorstilte op vrijdag in het Belgische Limburg, werden de vrije trainingen op donderdag verreden. De trainingen verliepen zeer goed voor Henry, wat een goed begin van het weekend zou betekenen. Henry Zumbrink: “De auto is voor aanvang van het seizoen helemaal uit elkaar gehaald en de motor is gereviseerd. De wagen is dus weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Met dank aan Day-V-Tec en zijn monteurs, maar uiteraard ook mijn vader Hans en monteurs Giel en Tjerk voor hun inzet.”

Zaterdag was een druk programma voor de snelle rijder. Na de vrije training op zaterdagmorgen, was het tijd voor de twee kwalificaties voor beide races. Deze verliepen allen perfect: Zumbrink wist voor beide races van het weekend de snelste tijd en dus de pole positie te rijden.

De eerste race werd al op zaterdag verreden. Henry kon, dankzij zijn snelle kwalificatieruns, vanaf de koppositie van start gaan. De race verliep volledig naar wens met een voorsprong op de opponenten, en de overwinning kwam langzaam in zicht. Totdat het noodlot toesloeg: in de vijftiende ronde kreeg Zumbrink een lekke band en even later een klapband. Hoewel de baan van het Circuit Zolder 2,6 kilometer lang is, duurt een ronde terug naar de pitstraat met een lekke band heel lang. Desondanks wist Henry zijn wagen heel terug te brengen naar het team van Day-V-Tec, die zijn geklapte band snel wist te vervangen. Door de opgelopen achterstand, moest Zumbrink voor de eerste race genoegen nemen met de zevende positie, wat overigens wel punten opleverde.

Met de pole positie op zak, maar een nare smaak in de mond van de eerste race, was Zumbrink er zondag op gespinsd om zijn koppositie te gaan verzilveren. De tweede race werd dan ook mooi en solide verreden in de snelle Volvo V8, waar de Amerongse rijder zijn opponenten ver achter zich kon laten. Hoewel er halverwege de race een oliespoor op het circuit terecht kwam van een andere deelnemer, wat spannende momenten voor Henry en zijn racegenoten opleverde, wist hij zijn snelle wagen als eerste over de streep te rijden.

Henry Zumbrink over zijn seizoen opener: “Donderdag en zaterdag was ik de snelste in de trainingen, wat veel beloofde voor het weekend. Tijdens de eerste race verliep alles perfect, ik reed zelfs de snelste raceronde. Helaas valt een lekke – en later klap - band niet te voorkomen. Hierdoor verloor ik mijn koppositie, maar gelukkig heb ik de schade weten te beperken door alsnog zevende te worden.”

Henry vervolgt: “Zondag verliep alles gelukkig wel naar wens. Ondanks het oliespoor, waardoor het halverwege de race erg glad werd op delen van de baan, wist ik mijn koppositie vast te houden en een voorsprong op te bouwen vooraan het veld. Heerlijk om direct het eerste raceweekend weer op het podium te staan!”

Tekst: PR

11761032
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1195
4105
29636
11702895
119657
135985
11761032

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven