Na een prachtig debuut voor het BS-Racing Team tijdens de paasraces op het circuit in Zandvoort, is het nu tijd voor de tweede krachtmeting op het circuit van Zolder in België. De plaats waar Marcel van de Maat en Peter Schreurs voor het eerst in actie kwamen in de BMW tijdens de testdag in maart. Na hun zevende plaats tijdens hun eerste race, hoopt het team nu een plaats in de top vijf te gaan bemachtigen.

Al vroeg in de ochtend op donderdag vertrekken ze richting België, waar op de donderdagmiddag de eerste training op de planborden staat. Alle technische problemen waar het team tijdens de vorige race mee kampte, zijn nu volledig opgelost. Er wordt dan ook 3,5 uur getraind door de heren. Ze hebben de smaak en vooral ook de snelheid goed te pakken, dus het beloofd een mooi weekend te worden.

Hoewel er voor vrijdag geen trainingen of races op de borden staan, zorgt het team er wel voor dat de auto optimaal is geprepareerd voor de vol geplande racedag die zaterdag volgt. ’s Morgens is het eerst tijd voor de tweede training. Hierin wordt wederom duidelijk hoeveel progressie het team al heeft geboekt, met een gedeelde tweede tijd keren zij dan ook uitermate tevreden terug naar de hospitality.

Na een korte pauze is het om vijf over één tijd voor de kwalificatie. Het team zet ook hier weer een uitmuntende prestatie neer door de tweede positie te bemachtigen. Ze mogen gewoon starten op de eerste startrij tijdens hun tweede race in de Supercar Challenge!

Slechts anderhalf uur na de kwalificatie is het al tijd voor de eerste race van het weekend. Hoewel er niet veel tijd is om de auto te prepareren, werkt het team keihard door en verschijnt de auto perfect afgesteld op de startbaan. Omdat de auto die op pole-position mocht starten niet op tijd is, moet deze vanuit de pitsstraat starten. Een mooie opsteker voor het team, dat dus vanaf de eerste positie vertrekt na een rollende start.

In de eerste bocht wordt Marcel naar buiten geduwd, waardoor hij terugzakt naar de tweede plaats. Deze positie weet hij eigenlijk de hele tijd vast te houden, tot de laatste ronde voor de wissel. Helaas komt Marcel door een remactie van een spinnende Mart de Graaf even met de banden in het gras , waardoor hij drie posities moet inleveren.

Nadat Peter zijn plek in heeft genomen in de BMW, gaat hij op jacht naar het podium. Na een prachtige strijd schuift hij een plaatsje door naar de vierde positie.  Dan begint het ineens te regenen en wordt er getwijfeld of de sliks vervangen moeten worden door regenbanden. Dit wordt uiteindelijk niet gedaan. Ondanks de regen vecht hij voor wat hij waard is en lijkt in de laatste rondes de derde positie over te nemen. Helaas wordt hij gehinderd door zijn voorganger, waardoor hij er net niet aan voorbij kan komen en dus als vierde finisht. Uiteraard nog steeds een uitmuntende prestatie en dit smaakt naar meer voor de race van morgen!

De race van zondag staat om 5 over half 12 op de planning. Hierin zal Peter starten vanaf de vierde positie. Al voor de race is er volop aandacht van de andere teams en ook de pers voor het team. Iedereen vraagt het af hoe het mogelijk is dat de nieuwkomers in de cup nu al mee kunnen strijden voor het podium.

Net na de start lijkt Schreurs even terug te zakken naar de zesde positie, maar dat blijkt van hele korte duur. Hij maakte een mooi inhaalmanoeuvre langs één van de lotussen en rijdt zich terug naar de derde plaats. Hij loopt zo’n acht seconden uit op de nummer drie wat natuurlijk ideaal is voor de nog komende wissel.

In de pitstraat maakt Van de Maat zijn spieren warm en staat het hele team klaar voor een supersnelle wissel. Deze verloopt extreem goed en dit zorgt er meteen voor dat Marcel de pitstraat verlaat en meteen de tweede positie overneemt, helaas blijkt later in de race dat de wissel iets te snel is geweest, waardoor het team een drive through penalty krijgt. Dit levert echter geen problemen op en Marcel behoudt ook hierna nog de tweede plaats.

Deze lijkt hij ook te kunnen vast houden, totdat in de 26ste ronde er technische problemen zijn met de auto, waardoor vroegtijdig de pitstraat moet worden opgezocht. De teleurstelling is van de gezichten af te lezen, maar maakt toch ook vrij snel plaats voor een trots gevoel. Hoewel er misschien nu nog geen podiumplaats is behaald, heeft het team zeker wel zijn visitekaartje afgegeven voor de komende raceweekenden! We kijken dan ook allemaal uit naar de volgende races op het circuit van Spa Francorchamps van 5 t/m 7 juni!

Tekst: PR

11737297
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1915
3986
5901
11702895
95922
135985
11737297

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven