Drie wagens en vijf rijders van het Limburgse EMG Motorsport betraden afgelopen weekend de arena van Spa-Francorchamps voor de derde meeting van de Supercar Challenge. In de voorbeschouwing kondigde teameigenaar Edgard Terium al aan dat elk van deze combinaties mee kon strijden voor de podiumplaatsen in de klassen. Hij werd niet ontgoocheld, want zijn troepen deden het uitermate goed en bezorgden EMG Motorsport twee overwinningen en een tweede plaats. Wat nog mooier is: deze sterke resultaten werden netjes verspreid over alle drie de wagens en zodoende stond elke bemanning op het podium van de omloop in de Belgische Ardennen.

“We hadden misschien zelfs nog beter kunnen doen, want in elk van de klassen waren er twee races in Spa, maar het wedstrijdverloop speelde niet steeds in de kaart van onze rijders”, aldus teambaas Edgard Terium. “Maar dat is nu eenmaal eigen aan de sport en met twee gouden medailles en een zilveren plak kan je als team maar moeilijk ontevreden zijn. Na de eerdere tegenslagen dit seizoen is de opluchting groot bij de rijders, bij de mensen binnen het team en natuurlijk ook bij mezelf.”
 
Op zaterdag mocht EMG Motorsport al twee maal feesten. Wiebe Wijtzes - die de wedstrijden solo afwerkt - won met zijn Renault Clio III in de klasse Sport 2 en het duo Philippe Bonneel-Bas Schouten stuurde de mooie en snelle BMW M3 E92 naar een klinkende zege in de klasse Super Sport. Patrick Lamster en Kris Cools reden hun Porsche 997 Cup in een moeilijke wedstrijd naar een verdienstelijke zevende plaats in de klasse GTB. “Eigenlijk begonnen de goede resultaten al tijdens de kwalificatiesessie”, gaat Terium verder. “Wiebe scoorde er een tweede plaats in zijn klasse en Philippe & Bas boekten eenzelfde resultaat. Patrick en Kris werden in de sterk bezette GTB-klasse vierde. Daar waren we best tevreden mee, want met een goede startplaats had elke wagen ook uitzicht op een goed resultaat in de eerste race. De rijders deden hun uiterste best en er volgden twee klassenzeges. Goed werk van zowel de jongens aan het stuur als van de crew in de pitlane!”

De tweede wedstrijd van het weekend werd op zondag afgewerkt en ook in deze manche wist EMG Motorsport opnieuw een podiumplaats te boeken. “Het doet me enorm veel deugd dat Patrick en Kris de Porsche naar een tweede plaats wisten te rijden in de GTB-klasse. Het is immers een klasse waarin vele van de wagens aan de basis sneller zijn dan de Porsche 997 Cup en op de snelle omloop van Spa is dat logischerwijze een nadeel voor ons. Maar het duo Lamster-Cools werkte een perfecte wedstrijd af, blijft aan de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap in GTB en bezorgde EMG de derde podiumplaats van het weekend. Voor onze andere rijders zat het niet echt mee op zondag en bovendien speelde de extra tijd die ze moesten stil staan in de pitlane na hun zeges op zaterdag niet in hun voordeel, maar ze bewezen dat ze doorzetters zijn en we trekken dan ook vol vertrouwen naar de volgende meeting in Zolder”, besluit een tevreden teambaas Edgard Terium.

Die volgende meeting is de Syntix Superprix, die op 19, 20 en 21 juni wordt afgewerkt op het ´thuiscircuit´ van het Limburgse EMG Motorsport, zijnde Circuit Zolder. Ook daar treden de klassen Sport 2, Super Sport en GTB aan. Supporters op post. See you in Zolder!

11712976
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1549
4554
10081
11674281
71601
135985
11712976

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven