Onder een zonnige hemel werd het zondagmiddag een overwinning voor de spectaculaire Corvette van Nicolas Vandierendonck en Jeffrey van Hooydonk. Vanwege een ’drive through’ penalty werd de Viper van Roger Grouwels naar de tweede plaats verwezen. Berry van Elk greep de derde plaats, waarvoor hij hard moest werken getuige en niet werkende stuurbekrachtiging.

Nadat het hele weekend de hemel grijs kleurde, brak voor de start van de GT’s de zon door. Vandierendonck verloor direct twee plaatsen ondanks zijn pole position en moest Roger Grouwels en Henny Zumbrink voorlaten. Een ijzersterke start had Milan Dontje, die de Corvette GT4 uit de lagere GTB-divisie achter het SuperGT-drietal pushte. Daar achter reed een treintje bestaande uit Berry van Elk (Mosler MT900), Simon Atkinson (Lamborghini Gallardo), Patrick Lamster (Porsche 997), Ward Sluys (BMW M4 Silhouette) en Miguel Vandereyt (Porsche 997 GT3 Cup). De race ontwikkelde zich in een rustig tempo, er waren weinig mutaties op de baan. Berry van Elk passeerde Milan Dontje, maar het meest opmerkelijke was het uitvallen met pech van Henny Zumbrink. Hij zette de Volvo S60 V8 aan de kant in de ‘Gilles Villeneuve’-chicane en daarmee was de vreugde over zijn zege van zaterdag  weer teniet gedaan.

Vanwege olie op de baan in de ‘Jochen Rindt’-bocht spinde de Porsche 991 van Verhelst/Verheyen. De andere Porsche van Miguel Vandereyt was hiervan de oorzaak, hij kwam in de negende ronde de pits in voor nader onderzoek en gaf vervolgens op. Inmiddels vielen Nicolas Vandierendonck en Berry van Elk terug, in een ietwat tamme race met weinig gevechten. Spectaculair om te zien blijven de GT’s overigens altijd, de pk-monsters blijven een lust voor het oog.

Na de ‘pit window’ en rijderswissel zat Jeffrey van Hooydonk achter het stuur van de Corvette van het Shipex Srt Racing en realiseerde hij direct de snelste raceronde met 1:32.327. In de 22e ronde verbeterde hij deze tijd nog eens naar 1:31.679, dat werd ook de snelste rondetijd van de dag. Een moeilijk moment beleefde Roger Grouwels, toen hij op de eerste plaats liggend een ‘drive through’ kreeg vanwege een te korte pitstop. Het kostte de leider in de race de overwinning, maar na afloop mopperde de altijd sportieve Limburger er niet over: “We hebben weer veel punten erbij, dat is het belangrijkste!”

Er was toch nog een erg spannend gevecht te zien tussen de BMW M4 Silhouette van Ward Sluys werd en de Corvette GT4 met inmiddels Ferdinand Kool aan het stuur. Het ging om de leiding in de GTB-divisie en plaats vier in het algemeen klassement. Ward Sluys hield de deur goed dicht in de ‘eerste chicane’ toen Vandierendonck voorbij kwam terwijl hij de achterliggers aan het inhalen was. Ferdinand Kool probeerde hiervan te profiteren, maar Ward Sluys hield de deur zorgvuldig dicht. Pol Stoffel leek ook nog even de boel op te houden, maar maakte een stukje verderop heel keurig plaats voor het vechtende duo. De inhaalactie van Roger Grouwels speelt Ward Sluys in de kaart en hij weet een beetje afstand te nemen van Ferdinand Kool. Tot aan de finish bleef het spannend, want voor de eindstreep deed Kool nog en poging om de BMW in te halen. Hij redde het echter net niet.

Guy Verhelst ging er nog even naast in de ‘Gilles Villeneuve’’-chicane en er lagen wat brokstukken op de baan na de chicane. Berry van Elk reed er overheen, dat was gevaarlijk voor een lekke band, maar hij kon zijn race uitrijden zonder problemen. Toch was Van Elk na afloop behoorlijk ‘afgeserveerd’. Zijn stuurbekrachtiging bleek niet te werken. Met dit euvel in het achterhoofd, kreeg zijn derde plaats ineens nog meer glans! Het gaat dit seizoen gewoon goed met de Mosler. Jeffrey van Hooydonk was na afloop terecht blij: “Het is natuurlijk altijd leuk als je wint, het smaakt zoet. We hadden een beetje last van druk verkeer. Nicolas heeft goed gereden en ik wil vooral het technische team bedanken, want zij hebben weer een voortreffelijke wagen neergezet.” Vriendelijke woorden van de professionele coureur, waarvoor na afloop terecht de Belgische hymne klonk.

12197390
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
407
3926
16953
12160227
10981
92573
12197390

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven