Het zat er aan te komen… een overwinning van Berry van Elk! Heel strak stuurde hij zijn blauwe Mosler MT900 voor volle tribunes naar voren en greep de overwinning. Henry Zumbrink reed naar de tweede plaats en Henk Thuis was ook in zijn element, hij pakte de derde plaats. In de GTB-divisie ging de winst naar Patrick Lamster en Donald Molenaar, Ward Sluys en Frederique Jonckheere werden tweede en derde werd toch nog Simon Atkinson.

Na de demo van Max Verstappen gingen onder een stralende zon de GT’s van start. Roger Grouwels ging in de Haarbocht heel wijd evenals Berry van Elk. De Corvette met Jeffrey van Hooydonk ging aan kop, gevolgd door een ontaard snel gestarte Max Koebolt op de tweede plaats. Het voltallig aanwezige publiek kon genieten van een spannende race. Zumbrink stak Koebolt voorbij, terwijl de leidende Corvette nog even een bandenstapeltje raakte. Roger Grouwels ging ook op jacht naar Max Koebolt en ook Berry van Elk sloot zich even later bij dit vechtende duo aan. Na een matige start vanaf de tweede startpositie begon hij zijn race op plaats vijf.

Daan Meijer vermaakte het publiek op de hoofdtribune, door direct na de Geert Timmer-chicane een spin te maken met zijn Lammertink-Porsche. Een donut draaien tijdens de race kost veel tijd, dus viel hij een eind terug zonder verder andere rijders in gevaar te brengen. Porsche collega Marcel van Berlo moest helaas wel zijn auto rokend aan de kant zetten.

Veel rook zagen we ook bij de Lamborghini Gallardo van Simon Atkinson. Hij lag aan de leiding van de GTB-divisie, maar een achterband liep tegen de carrosserie aan en veroorzaakte veel rook. Na de pitstop bleek het euvel nog niet verholpen, zodat ook de nieuw gemonteerde achterband opnieuw begon te roken. De Engelsman wist uiteindelijk toch de eindstreep te bereiken en als derde GTB-er te eindigen, na een fel gevecht te hebben gehad met de uiteindelijke GTB-winnaar Patrick Lamster. “We hadden een heel goede strategie, Donald Molenaar maakte een stevige doorstart naar plaats zes en de handicap ten opzichte van de Lambo bedroeg twintig strafseconden. We hebben stevig gevochten en ik ben blij om vandaag voor zo veel publiek te mogen winnen!” aldus een blije Patrick lamster, die een uitstekend weekend doormaakt.

Ward Sluys en Frederique Jonckheere reden ook een goede race en gingen als tweede in de GTB-divisie over de eindstreep. Een goed weekend voor de Belgische BMW-combinatie!

Aan kop bleef Berry van Elk ogenschijnlijk domineren. Berry van Elk: “Het was net aan. Ik reed op gladde banden en de Mosler begon aan het einde van de race behoorlijk te glijden. Ik heb alles gegeven en ben na mijn verprutste start gewoon gaan doorrijden. Alles lukte en ik ben blij met mijn overwinning!”

Henry Zumbrink voelde zich op Assen in zijn element en greep de tweede plaats. De man uit Amerongen kende geen problemen en nam de beker voor de tweede plaats mee naar huis. Henk Thuis was ook blij. Na de nodige pech in de afgelopen races reed hij de Radical RXC naar het podium. Thuis: “Het was snoeiheet in die kar! Maar…, super gereden, ik kreeg wat plekken op mijn banden, maar kon gelukkig gewoon door blijven rijden. Assen vreet banden. Met mijn derde plaats is het een mooi weekend geworden en is alle tegenslag van de vorige races weer vergeten!”

Tekst: PR

11717924
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2713
3784
15029
11674281
76549
135985
11717924

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven