Op een zonovergoten TT Circuit van Assen werd afgelopen weekend de Gamma Racing Day gehouden met diverse raceklassen en spetterende demonstraties. Het publiek was massaal aanwezig voor de demonstratie van Max Verstappen in zijn F1 bolide, maar uiteraard ook voor het spektakel in de Supercar Challenge, waar de kampioenschapsstrijd steeds meer vorm krijgt. Henry Zumbrink wist met een eerste en tweede plaats een mooi resultaat te halen voor het weekend, wat weer voldoende punten oplevert voor dit kampioenschap.

Vrije trainingen en Kwalificatie
Het weekend begon op vrijdag met de vrije training. Het was mooi weer, dus werden er weinig problemen verwacht. De auto was tijdens de vrije training niet helemaal naar de zin van Zumbrink, waardoor het team van Day-V-Tec snel aanpassingen deed voor de kwalificatie van de beide races later deze dag. De kwalificatie liep wel naar wens voor de snelle coureur: met een tweede startpositie voor race 1 en de derde startpositie voor race 2, was hij dan ook meer dan tevreden. Aangezien de tijden prima waren, wist hij een nieuw setje banden te sparen voor de komende races van het weekend.

Race één:Op zaterdag was het prachtig weer in Nederland, zo ook op het befaamde circuit in Drenthe. Het publiek was op zaterdag al massaal naar het evenement gekomen voor de demo van Max Verstappen, maar zeker ook voor de strijd in de snelle Supercar Challenge. Henry ging vanaf de tweede plaats van start en wist zijn positie vast te houden tot aan de pitstop. Na de pitstop lag de Corvette nog vooraan, later bleek dat er niet van coureur gewisseld was (normaal wordt deze auto gedeeld door twee coureurs, zonder medeweten van collega coureurs en organisatie is er deze race niet gewisseld). Zumbrink finishte de race op de tweede plaats, maar wegens de onreglementaire actie van zijn opponenten, werd de race achteraf als overwinning aan de rijder uit Amerongen toegeschreven.

Race twee:
Ook op zondag was het druk met het toegestroomde publiek. Het was zo druk, dat zelfs alle paddockkaarten uitverkocht waren. Zumbrink ging zijn tweede race van start vanaf de derde positie en wist hierna de tweede plek te bemachtigen. Twee ronden voor de geplande pitstop reed hij een lekke band met zijn snelle Volvo, maar wist de pitstraat met een rustig tempo te bereiken. De band kon vervangen worden tijdens de reguliere – verplichte - pitstop. Na de stop wist Henry, ondanks de strafseconden door zijn eerdere overwinningen, zijn tweede positie te behouden en deze te verzilveren naar een podiumplek.

Zumbrink over zijn succesvolle raceweekend: “Er was dit weekend echt gigantisch veel publiek aanwezig tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen. Ik heb echt een super mooi weekend gehad en prachtige races gereden. Vooral mijn gevecht met opponent Max Koebolt tijdens de tweede race is voor mij noemenswaardig. Met zoveel publiek tijdens het weekend is het echt super om zo’n mooi weekend te hebben.”Henry vervolgt: “Ik heb van het weekend weer veel punten kunnen scoren voor het kampioenschap, dus ik hoop dat het volgende raceweekend op Brands Hatch mij weer zoveel geluk brengt!”

Tekst: PR

11719258
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
300
3747
16363
11674281
77883
135985
11719258

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven