Op 1 en 2 augustus stond het TT Circuit Assen in het teken van de Gamma Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartevenement van Europa. In de middag kwamen de Supercar Challenge divisies in twee groepen aan de start om het publiek te vermaken met spannende races. Philippe Bonneel en Bas Schouten vormden een team in de Supersport divisie en pakten een mooie overwinning.

Op vrijdag noteerde de BMW-rijders een vierde tijd en wisten tijdens de eerste race op zaterdag mooie progressie te maken. De twee snelle coureurs pakten bij de start al de derde positie, om enkele kilometers verder de tweede positie te verschalken. Na de pitstops ging de BMW soeverein aan de leiding met voldoende marge om zo op dominante wijze de overwinning op te eisen. Daarmee bewezen de mannen dat de eerste tijd in de vrije training geen toeval was, maar gewoon de plek waar de equipe thuishoort. Philippe Bonneel pakte op de goed bezochte Gamma Racing Day de tweede zege van het seizoen. Hij gaf zijn visie na de overwinning: “Ik heb nog maar twee keer gereden op Assen en dan winnen is een geweldige prestatie. Alles aan de auto werkte goed. Ik heb vooral tactisch gereden, de linker voorband heeft het hier altijd zwaar, dus die heb ik zoveel mogelijk ontzien. Alles klikte vandaag perfect in elkaar! We zijn tevreden met deze prachtige zege. Ook zondag gaan we gaan weer voor de kop!”

Philippe Bonneel startte de wedstrijd, terwijl vele duizenden fans hem aan het werk zagen. Hij kwam goed uit de startblokken en wist de vierde startpositie al rap om te zetten naar de derde plek. De snelle Belgische BMW coureur reed prima tijden en kon goed meekomen met de mannen om hem heen. “Ik was zeer tevreden over mijn stint van vandaag waar ik rustiger achter het stuur zat dan gisteren. De wagen was prima, na de start kon ik plek drie veroveren , die heb ik een hele tijd vastgehouden. Het tempo van de eerste twee kon ik redelijk goed bijhouden.” Vertelde Philippe na zijn stint.

Vanaf de vierde positie dook hij de pits in om de geplande stop en rijderswissel uit te voeren. Bas Schouten nam het stuur over en moest min of meer op de gok de pits verlaten door een haperende klok. Na enkele ronden bleek dat de stop te kort was geweest, waarvoor een drive-through-penalty werd uitgedeeld. Metverlies van posities kwam Bas terug en noteerde de ene snelle ronde na de andere om tijd goed te maken. Uiteindelijk werd hij als vierde afgevlagd. “Het had geen ronde langer moeten duren, dan had ik de derde plek nog kunnen pakken!” blikte Bas na de race terug. “Het is zonde dat we die drive-through kregen, maar de klok stond op nul toen ik instapte, dus moest ik gokken wanneer ik weer weg kon. Ik ben blijkbaar te vroeg vertrokken. Maar de vierde positie is niet slecht.”

Tekst: PR

11719497
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
539
3747
16602
11674281
78122
135985
11719497

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven