Roger Grouwels en Kelvin Snoeks hebben in hun Dodge Viper GT3-R van Team RaceArt hun achterstand in het kampioenschap omgebogen in een voorsprong. Na een schitterende meeting in Spa-Francorchamps telt het Nederlandse duo nu dertien punten voorsprong op de eerste achtervolgers in de tussenstand, en dat met de finale in Assen in het vooruitzicht. Grouwels kan er zichzelf opvolgen als kampioen in de Super GT-categorie van de Supercar Challenge Powered by Pirelli.

Roger Grouwels en Kelvin Snoeks legden de basis voor het succesvolle weekend in de Belgische Ardennen al tijdens de kwalificatiesessie. Snoeks reed naar de pole positie met een verbluffende 2’16”190, ruim twee seconden sneller dan de referentietijd tijdens de afgelopen 24 Uur van Spa, waar met gelijkaardig materiaal wordt gereden.

“Die rondetijd is onder meer het resultaat van intensief testwerk op het Belgische circuit afgelopen maandag”, verklaart Roger Grouwels. “Kelvin ging op een gegeven moment zelfs nog een halve seconde sneller, maar die tijd werd door de organisatie geannuleerd. Nu goed, de eerste buit was binnen en vanaf dan ging het alleen maar crescendo.”

Grouwels en Snoeks stuurden hun Amerikaanse krachtpatser op zaterdag als derde over de meet en werden op zondag als tweede geklasseerd. Twee prestaties die aanvoelden als een overwinning in het kamp van Team RaceArt.

Roger Grouwels: “Een overwinning was misschien de kers op de taart geweest, maar om strategische redenen hebben we de zege op zaterdag bewust links laten liggen. De Corvette van onze rivalen was uitgevallen en het leek ons de beste keuze om derde te worden, om zo minder strafseconden op te rapen. Voor Kelvin, die zeker had kunnen winnen, was dat niet leuk, maar hij besefte uiteraard het belang van die keuze.”

Op zondag kwam het tijdens de tweede race tot een duel tussen de Viper en de SRT Corvette van de concurrenten Van Hooydonk en Vandierendonck, die elkaar geen duimbreed toegaven. De Viper van Team RaceArt moest langer in de pitlane vertoeven en verloor dan ook de leiding, maar door een knappe prestatie van Roger Grouwels werd het duel der Amerikaanse racewagens beslist in het voordeel van de Viper.

“Ik kon onze tegenstanders inderdaad weer voorbijgaan”, lacht de Limburger na afloop. “Zelf moest ik het nog afleggen tegen de snelle Lamborghini van Tomas Enge, maar die wagen kwam als gast aan de start en scoorde dus geen punten. We krijgen in Assen dus de strafseconden van de tweede plaats, maar scoren hier in Spa wel de punten van de overwinning!”

Roger Grouwels en Kelvin Snoeks trekken met een voorsprong van dertien punten naar de Finaleraces in Assen, tijdens het weekend van 17 en 18 oktober.

11765312
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1539
3936
33916
11702895
123937
135985
11765312

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven