Het team van EMG Motorsport vaart op titelkoers in de Supercar Challenge. Twee maal zelfs, want zowel met de Renault Clio III van Wiebe Wijtzes als met de Porsche 997 Cup van Patrick Lamster en Donald Molenaar beschikt het team uit het Belgische Neeroeteren over goede papieren om zich tot kampioen te kronen in de klassen Sport en GTB. Teambaas Edgard Terium wil echter het spreekwoordelijke vel van de beer niet verkopen alvorens die geschoten is. Voor beide titelkandidaten is er immers nog sterke concurrentie na de vorige meeting in Spa, maar de rijders van EMG Motorsport hebben wel een streepje voor aangezien ze in het actuele tussenklassement aan de leiding gaan.

In de klasse GTB leiden Patrick Lamster en Donald Molenaar de debatten met 14 punten voorsprong op de dichtste achtervolgers. De Porsche 997 Cup – volgens de olijke Patrick Lamster al een “oude frikandel” – moet in die klasse optornen tegen enkele wagens die sneller zijn. Dankzij een regelmatig seizoen wisten de rijders zich met deze bolide toch helemaal bovenaan te hijsen in de tussenstand voor het kampioenschap. Tijdens het Spa Racing Festival moesten ze wel 3 punten van hun voorsprong inleveren, maar indien Lamster en Molenaar van pech gespaard blijven lijkt de titel een haalbare kaart. “Ze kunnen inderdaad de beste papieren voorleggen om de titel te behalen in de GTB-klasse”, opent teambaas Edgard Terium. “Elke race moet echter gereden worden en je kunt de uitslag nooit voorspellen, dus de titel is zeker nog niet binnen. Patrick, Donald en hun Porsche verschijnen in goede conditie aan de start van de Finaleraces en EMG Motorsport zal er alles aan doen om hen in de titelstrijd de best mogelijke service te geven.”

Ook met de Renault Clio III van Wiebe Wijtzes kan EMG Motorsport een titel behalen. In de klasse Sport leidt Wijtzes vóór aanvang van het slotweekend de dans met 9 punten voorsprong op de verzamelde tegenstand en er dient gestreden te worden tot het bittere einde om de titel veilig te stellen. “Wiebe weet welke taak hem te wachten staat en blijft in een dergelijke situatie vrij nuchter”, vervolgt Edgard. “De concurrentie zal echter ook alles uit de kast halen om hun laatste kansen op de kroon gaaf te houden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Wiebe zijn huid duur zal verkopen.” Met de BMW E92 M3 strijden Bas Schouten en Huub Delnoij niet meer mee voor de titel in de klasse SuperSport, maar het Nederlandse gelegenheidsduo wil het seizoen in schoonheid afsluiten. “Zij kunnen resoluut voor het podium gaan en wie weet eindigen ze wel heel hoog. Bas is intussen een vertrouwd gezicht bij EMG Motorsport en Huub bewees al dat hij tot de snellere rijders behoort in deze klasse. Een goed resultaat met de BMW E92 M3 zou voor mij persoonlijk veel betekenen op het einde van een seizoen waarin externe factoren deze wagen al te vaak weg hielden van het podium. Als dat zou kunnen, samen met twee titels, dan sluiten we met EMG Motorsport het seizoen 2015 in de Supercar Challenge in grote feeststemming”, besluit een realistische teambaas Edgard Terium.

Tekst: PR

11719326
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
368
3747
16431
11674281
77951
135985
11719326

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven