De razendsnelle Aalstenaar Ward Sluys heeft zijn seizoen in de Supercar Challenge op een hoge noot afgesloten. In de ProDiaxo Van den Broeck BMW M4 Silhouette behaalde Ward Sluys op zaterdag een schitterende zege en op zondag kwam hij als derde over de eindmeet. In de eindklassering van de Supercar Challenge powered by Pirelli is Ward Sluys derde in de eindafrekening. Ward Sluys kan zich nu opmaken voor zijn ultieme wedstrijd van het seizoen, de Race Promotion Night op Circuit Zolder, de traditionele afsluiter van het nationale Belgische circuitseizoen die op 7 november gereden gaat worden, een wedstrijd ook buiten kampioenschap. “Ik ga er rijden met een BMW M3, samen met Olivier Petroons en misschien nog wel een zeer verrassende derde naam in de wagen. Daar volgt echter over afzienbare tijd hopelijk meer nieuws over.”

Na het rampzalige weekend in Spa, twee weken geleden, was de titel voor Ward Sluys onmogelijk geworden. Maar een eindpodium en uiteraard een sterk resultaat in de afsluitende races konden het seizoen van de Oost-Vlaming nog heel wat kleur geven. Op zaterdag kon Ward Sluys ondanks stop & go toch de zege binnen halen. In zijn BMW ging hij tijdens die eerste race van het weekend in Assen van de hemel naar de hel, om uiteindelijk met de zege te gaan lopen in de Divisie GTB. Sluys had een geruststellende voorsprong in handen, maar een te korte pitstop bezorgde de BMW-rijder een stop & go. De leidersplaats ging echter niet verloren en Sluys mocht dus juichen op het podium. Ward Sluys: “Na het pechweekend in Spa wou ik absoluut nog één keer winnen. Ik heb nog even hard moeten trappen na die straf, maar ik kan het seizoen dus met een tevreden gevoel afsluiten.”

Op zondag leek Ward Sluys met de JR Motorsport BMW M4 Silhouette even op weg naar de dubbel. De BMW-rijder had de tweede plaats in handen na de pitstops en een tweede zege behoorde lang tot de mogelijkheden. Dat was echter zonder Corvette-rijders Max Koebolt en Milan Dontje-Ferdinand Kool gerekend, die Sluys in de slotronden nog konden verschalken.

Ward Sluys: “Maar ik had ook aangegeven dat ik geen gekke dingen meer zou doen. Het seizoen afsluiten met schade zou geen goede zaak geweest zijn. Ik had graag gewonnen, maar ik kan zeker tevreden zijn met een zege en een podium dit weekend. Bovendien was de baan erg vettig en ik heb echt gevochten met het grip van de banden. Het was verre van een makkelijke race, maar een podium in de allerlaatste race van het seizoen en een derde plaats in de eindstand is toch een goed resultaat. Het was misschien geen vlekkeloos seizoen, maar slecht was het zeker ook niet.”

Tekst: PR

11719578
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
620
3747
16683
11674281
78203
135985
11719578

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven