Roger Grouwels en Kelvin Snoeks hebben in hun Dodge Viper GT3-R van Team RaceArt de titel in de Supercar Challenge SGT 2015 gewonnen. Het duo reed een tactisch zeer sterk weekend en de leidersplaats in het kampioenschap kwam niet in gevaar. Voor de 51-jarige Limburgse ondernemer Roger Grouwels is het de tweede opeenvolgende titel in de Supercar Challenge powered by Pirelli en voor de 28-jarige Kelvin Snoeks is het de eerste bekroning uit zijn autosportcarrière. Het Limburgse team bezorgt de mythische Dodge Viper GT3-R opnieuw een titel, een unicum overigens buiten de VS voor Viper. In Assen behaalde het duo Snoeks-Grouwels een vierde en vijfde plaats in de afsluitende races van het seizoen. “Kampioen worden, al de rest is van ondergeschikt belang…”: dat was de kerntaak van Roger Grouwels en Kelvin Snoeks in Assen bij het begin van het afsluitende weekend van de Supercar Challenge powered by Pirelli, de snelste raceserie van de Benelux. Voor regerend kampioen Roger Grouwels was het duidelijk, hij zou en moest weer richting Lanaken terugkeren met een tweede titel op zak.

Het werd een lang weekend in Assen, niet zozeer omdat er meer tijd tussen de races lag, maar gewoon omdat de weg naar de titel vanzelfsprekend de nodige spanning meebracht. Na afloop van de race op zondag was de ontlading dan ook enorm. “Ik ben echt heel gelukkig”, lachte de minzame Roger Grouwels aan het gesloten wagenpark. “Dit is het schitterende resultaat van een heel seizoen hard werken en we zijn samen, met het hele team in ons opzet geslaagd. Dit is onze tweede opeenvolgende titel in de Supercar Challenge powered by Pirelli en de strijd met de Corvette C6.R van het Belgische SRT was er één tot op de finish van de allerlaatste race. Ik heb er voluit van genoten en proficiat ook aan onze titelrivalen voor de sportieve strijd. Van beide kanten kan er alleen maar met voldoening op dit seizoen worden teruggekeken. Ons seizoen was een zeer mooi seizoen en ik wil iedereen die bij het team betrokken is, bedanken voor de enorme inzet. Het is ook bijzonder leuk om met zo’n auto als de Viper te winnen, het blijft een bijzondere bolide.”

Sportief gezien was het een weekend waar het pure wedstrijdresultaat niet echt het belangrijkste was. Dat weet ook de snelle Kelvin Snoeks: “We worden vierde en vijfde, omdat we uiteraard zeer defensief hebben gereden. Het kampioenschap was zeer belangrijk en dan moet je soms iets minder risico nemen om het eindresultaat veilig te stellen. In de eindfase van de laatste wedstrijd kon ik nog derde worden, maar met het risico om naast de baan te belanden en dat wilde echt niemand hoor. Neen, kampioen worden, daar ging het hier allemaal om. Ik wil ook Roger en het team bedanken voor alles wat we samen hebben opgebouwd. Dit was een prachtig seizoen en ik heb er enorm van genoten.”

Voor Team RaceArt breekt nu meteen de voorbereiding op het seizoen 2016 aan. “Ons hoofdprogramma wordt uiteraard de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux”, legt Roger Grouwels nog uit. “Maar daarover communiceren we later zeker meer. Daarnaast gaan we zeker nog iets doen met de Viper, maar ook daar is nog geen zekerheid over.”

Tekst: PR

11737020
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1638
3986
5624
11702895
95645
135985
11737020

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven