Daan Meijer is zijn autosportseizoen begonnen tijdens de 24 uur van Dubai. In de opening van het internationale autosportseizoen reed hij voor het team van JR Motorsport samen met Dennis Houweling, Francesco Castellacci en Kriton Lendoulis. Het goede optreden werd niet beloond, want Daan zag helaas de finish niet.  

Het evenement begon voor Daan Meijer met eerste testsessie om nader kennis te maken met de BMW en het circuit van Dubai. Alleen was het weer niet zoals je van de woestijnstaat zou verwachten. Er viel namelijk regen op de baan, maar daar had Daan niet veel moeite mee. “We konden ons programma afwerken en het ging goed. Met de snelheid zat het wel goed,” liet hij weten. Daan reed namens het kwartet de kwalificatie met de BMW. Met een achtste tijd in de SP3-klasse en een 61ste positie van totaal 100 deelnemers, een prima resultaat. “In de kwalificatie reed ik goede tijden en we zijn tevreden met een achtste tijd in de klasse. Het gaat natuurlijk om de race,” voegde Daan toe.

Daan nam de start voor zijn rekening in een enorm veld van 100 deelnemers. Klokslag 2 uur startte het avontuur van een etmaal. Hij wist uit het gedrang te blijven. Niet alleen laveerde hij zijn snelle BMW met startnummer 103 tussen langzamere deelnemers voor, maar moest ook in zijn spiegels kijken om de weg vrij te houden voor de full profs met de snelste GT3-bolides. “In mijn eerste rijbeurt ging het goed. Het ritme had ik goed te pakken en werkte mij op naar een vierde plek in de SP3 divisie.”

Na de eerste rijbeurt van Daan kreeg de race een chaotische wending. Een aantal crashes van concurrenten betekende dat de race veelvuldig werd geneutraliseerd. Het team liet zich niet van de wijs brengen en in de avond was het wederom de beurt van Daan om achter het stuur van de BMW te kruipen. In deze moeilijke en donkere omstandigheden knokte hij zich naar een podiumplek en reed op een tweede plek in de SP3 klasse en op een 36ste positie algemeen. Hiermee onder andere snellere Porsches en Mercedessen achter hem latend. “In de nacht is het niet eenvoudig met een vol veld. Het is oppassen. Niet alleen vanwege de langzamere deelnemers, maar ook kop van het veld die met snellere wagens onderweg zijn,” blikte hij terug op later zijn laatste rijbeurt zou zijn.

Daan Meijer gaf het stuur van de JR Motorsport BMW over aan zijn teamgenoot Kriton Lendoulis. De Griek beschadigde de wagen en keerde in de pits. Het team inspecteerde de wagen, maar het was onmogelijk om de auto te repareren. Dit betekende hiermee ook het optreden van Daan tijdens de 24 uur van Dubai. “Het is een teleurstelling dat de wagen is beschadigd en wij zijn uitgevallen. De gebroken wielophanging was niet meer te herstellen. We lagen op podiumkoers en hadden uitzicht op een goed resultaat,” liet Daan na de uitvalbeurt weten.

“Toch ga ik met een goed gevoel terug naar Nederland. We hadden de snelheid en heb bewezen dat we voor het podium in de SP3 klasse kunnen strijden. Natuurlijk is het balen als je de finish niet haalt, maar dat hoort nu eenmaal bij de sport. Met een goed gevoel ga ik naar de volgende Endurance wedstrijd, om daar een mooi resultaat neer te zetten,” keek Meijer alvast vooruit op de rest van zijn seizoen.

PR

11736955
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1573
3986
5559
11702895
95580
135985
11736955

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven