De jaarlijkse Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen vond plaats op 6 en 7 augustus ten overstaan van 92.000 man publiek dat de tribunes bevolkte. Het team van Febo Racing bestond voor deze gelegenheid uit Dennis de Borst en Pim van Riet. Van Riet verving voor deze gelegenheid Martin de Kleijn die met vakantie is. Dennis sloot met een podium het weekend af.Op vrijdag kwalificeerden de mannen de SEAT Léon Cup Racer van Febo Racing op de derde startpositie voor race één van de Supersport divisie en P2 voor de tweede race op zondag. Van Riet en De Borst reden een snelste tijd van 1:47.963: “Het ging heel goed, de balans van de auto is geweldig waardoor we heel constant kunnen rijden. Het duurde wel erg lang voor de grip van de nieuwe banden optimaal was, met name de achterbanden hebben veel tijd nodig,” liet Dennis optekenen.

Van Riet startte de eerste race op de zaterdag. Al na enkele bochten was de wedstrijd voorbij en stond de SEAT aan de kant met een pak schade. In de openingsfase van de race waarin het duwen en trekken was in de krappe eerste bochtencombinatie werd de SEAT heen en weer getikt en zat in een sandwich van BMW’s. Het duwen en trekken resulteerde uiteindelijk in een flinke crash waarbij drie wagens ineens werden uitgeschakeld. Dennis wist later te melden: “Tijdens de start werd Pim een paar keer aangetikt her en der en kreeg uiteindelijk een flinke ram te verduren waardoor de auto fors beschadigd raakte en hij moest stoppen. De Intrax schokbrekers die we eronder hebben zitten waren afgescheurd, zo hard is het gegaan.” Dankzij de inzet van Intrax werd er in de vroege zondagochtend een set gerepareerde dempers aangeleverd en kon Ferry Monster Autosport de wagen verder afbouwen in aanloop naar de tweede race later in de middag.

In de tweede race op zondagmiddag dreigde er regen, maar hielden de mannen het uiteindelijk droog. Dennis startte de race en wist van meet af aan prima mee te komen met de kop van het veld. Al snel nam hij de leiding in handen. Door motorproblemen viel hij vlak voor de stop terug naar de vierde stek. “De auto begon na een rondje of vijf ineens in te houden, mogelijk is er een sensor kapot door de klap in de eerste race. Hierdoor kwam ik als vierde de pits in,” aldus Dennis. Pim van Riet had de eer om de laatste stint voor zijn rekening te nemen. Die vocht zich terug naar de tweede positie. Naderhand liet Dennis optekenen: “Deze race maakt het weekend goed. We hebben met de tweede plaats weer flink wat puntjes gepakt voor het kampioenschap en we hebben kunnen uitrijden ondanks een technisch probleempje. Als we dat probleem niet hadden gehad, dan hadden we misschien kunnen winnen. Ik lag met voorsprong aan de leiding en het zag er goed uit op dat moment. Maar goed, ik ben tevreden want we hebben uitgereden en gescoord.”

Tekst: PR

11761201
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1364
4105
29805
11702895
119826
135985
11761201

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven