Voor de eerste maal in haar geschiedenis maakte de Supercar Challenge de oversteek naar het Engelse Norfolk om op het circuit van Snetterton te rijden. Op 3 en 4 september sloegen de teams hun tenten op de typisch Engelse paddock op om een mooi raceweekend tegemoet te gaan, het zesde weekend van het kampioenschap. Voor Eric verliep het weekend helaas niet zoals hij had gehoopt.Na een testsessie op vrijdag moest Eric zaterdag aan de bak om zich te kwalificeren voor de race. Hij wist in de kwalificatie een goed uitgangspunt te behalen door direct naar de derde tijd in de Supersport divisie te rijden. De race later in de middag zou een lastige worden voor Eric. Een uur voor de start begon het te regenen en hield niet meer op, waardoor de baan kletsnat was en er een nieuwe reeks uitdagingen opdoemde voor de Supersport rijders. Snetterton is al een geheel nieuw circuit voor iedereen en er was nog geen meter op een natte baan gereden, waardoor het lastig was om de race in te gaan. Desondanks wist Van den Munckhof de Z4 op het asfalt te houden en een keurige zesde positie uit de strijd te slepen. “In de regen was het vooral een kwestie van overleven, het zicht was heel slecht en dan is het moeilijk als je de baan nog niet zo heel goed kent. Mijn missie in deze race was vooral om de wagen op de baan te houden en heel thuis te brengen. Dat is in ieder geval gelukt”, luidde de verklaring van de BMW Z4 coureur. Een aantal lokale rijders wisten door de baankennis vóór hem over de meet te komen en daardoor miste Eric het podium, maar pakte wel een flinke dosis punten. Daarnaast had de BMW coureur de schade van de vorige race nog vers in het geheugen en betrachtte daarom de nodige voorzichtigheid.

Voor de tweede race was regengod Pluvius de Supercar Challenge rijders aanzienlijk gunstiger gezind dan tijdens de eerste. Op zondagmiddag bleef het de volle 90 minuten droog en konden de dames en heren voluit op het gas gaan. Rond 13.30 Engelse tijd startten de bolides, met Eric op de derde positie. De rappe BMW Z4 kon prima de strijd aangaan met de kop van de Supersport divisie en leverde een reeks mooie gevechten die hem naar de tweede plaats bracht nog voordat de verplichte pitstop gemaakt moest worden. Rondenlang vocht hij met een SEAT Leon, waarbij beide coureur elkaar voldoende ruimte gaven om zo een aanrijding te voorkomen. Naast elkaar gingen de heren over de Britse piste. Na zijn pitstop sloeg de pechduivel keihard toe. Ongeveer 25 minuten voor het einde van de race viel de BMW stil op de Senna Straight en was de race voortijdig over voor Eric die teleurgesteld uitlegde: “Ik had in de race al een paar keer in de bocht gemerkt dat het olielampje aan ging, maar het ging net zo snel ook weer uit. Ik had niet in de gaten dat ik blijkbaar olie verloor, maar ineens begon de motor te pruttelen en heb ik de wagen langs de kant moeten zetten. Waarschijnlijk heb ik een flinke motorschade opgelopen, maar dat moeten we nu gaan onderzoeken.”

Terugblikkend op het weekend vertelde Van den Munckhof: “Het was een teleurstellend weekend, maar zelfs als je stil bent gevallen langs de baan merk je dat hier in Snetterton de marshalls leven voor de autosport. Een van de marshalls zei tegen me dat hij het heel jammer vond voor me dat ik uitviel, maar hoopte wel dat we volgend jaar weer terug komen! De baan is ook heel leuk om te rijden, de lange rechte stukken en snelle doordraaiende bochten zijn erg mooi. Al met al was het weekend teleurstellend, maar de sfeer hier is geweldig!”

PR

11765272
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1499
3936
33876
11702895
123897
135985
11765272

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven