Tijdens het Racing Festival op het bekenede Grand Prix circuit in de Belgische Ardennen stond Marcel van Verlo voor de laatste maal dit seizoen aan de start. Voorafgaand aan het weekend besloot de Porschecoureur dat hij de Finale Races in Assen niet zou deelnemen, maar zijn seizoen op 9 oktober op het mooiste circuit ter wereld zou afsluiten. Met een mooie derde plek eindigde zijn seizoen met een mooi podium.Marcel van Berlo startte de eerste wedstrijd van een uur vanaf de zevende positie, om al na een handvol ronden te beginnen aan een opmars die hem al snel de zesde positie bracht. Door een tactisch late pitstop kwam Marcel in het tweede deel van de race als vierde door om zelfs na een mooi duel de derde positie te claimen. Dat er geen cadeautjes worden gegeven in de autosport ondervond Marcel ook. Hij moest de derde stek zwaar verdedigen ten opzichte van Bob Herber, waarmee hij een duelleerde om de laatste podiumpositie.

Helaas kon de Porsche de BMW van Herber niet achter zich houden, waardoor hij uiteindelijk als vierde over de streep kwam na een fraaie race. Marcel liet optekenen: “Het was een hele leuke race om te rijden, het ging hartstikke goed. Zeker met het grote aantal deelnemers in de GTB-divisie, waaronder veel Porsches. Ik heb mooie gevechten gehad en een vierde plek is dan ook een heel mooi resultaat op het altijd lastige circuit van Spa-Francorchamps.”

Terwijl de ochtend overwegend zonnig was geweest, startte de tweede race zondagmiddag onder een meer bewolkte hemel. Dientengevolge zat de temperatuur zelfs met negen graden in de enkele cijfers. Voor Marcel van Berlo betekende dit echter geenszins dat de race hierdoor moeizaam zou worden. Zijn Porsche voelde zich op Spa-Francorchamps bij de lage temperatuur prima thuis. In de beginfase van de race wist Marcel zich direct te mengen in de strijd om de podiumplekken. Zo streed hij met zijn teamgenoot Bosman, die hij voorbij wist te gaan. Daarna lag hij derde en reed tijden van de mannen aan de kop. In de loop van de race wist hij zelfs de tweede positie in te nemen en kon die vasthouden tot en met de pitstops. In de laatste twintig minuten moest Van Berlo met een achteropkomende BMW strijd leveren om zijn zilveren plek te behouden. Door de Porsche zo breed mogelijk te houden wist hij enige tijd de bedreiging het hoofd te bieden, maar helaas kon hij geen standhouden tegen de Silhouette die ruimschoots sneller was dan hijzelf, maar pakte wel een verdiend podium. “Het was een lekker weekend om mijn raceseizoen mee te besluiten, het mooiste circuit van de wereld en twee mooie resultaten hebben dit weekend voor mij gemaakt! De auto lag prima, ik heb hem heel gehouden en daarbij de tweede race een podium gepakt. De race vandaag was niet helemaal incidentvrij, maar ik heb niet veel problemen meegemaakt. Er lag alleen aan het einde van het rechte stuk een glad stuk waarop ik de wagen een paar keer bijna kwijtraakte, maar het ging allemaal goed. Het mooiste vandaag was op volle snelheid met een aantal Porsches achter elkaar de beroemde Eau Rouge op knallen, dat geeft echt een kick!”

Over twee weken zal de Finale Race in Assen verreden worden, waarbij de kampioenschappen van de Supercar Challenge zullen worden beslist. Dit zal echter zonder aanwezigheid van Marcel zijn. Voor hem is het seizoen in Spa-Francorchamps op het hoogtepunt al afgerond.

PR

11719529
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
571
3747
16634
11674281
78154
135985
11719529

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven