Terwijl de rook van het Formule 1 circus net van het circuit is opgetrokken, sloegen de Supercar Challenge deelnemers hun tenten op het paddock van de befaamde Belgische racebaan op. Op 8 en 9 oktober werd het circuit Spa-Francorchamps ingenomen door de grootste toerwagenklasse van de Benelux om het voorlaatste raceweekend van het seizoen 2016 te rijden tijdens het jaarlijkse Racing Festival. Martin de Kleijn pakte samen met zijn teamgenoot Dennis de Borst een prachtig podium op de baan.In de eerste race startte de Febo Racing mannen als derde in de Supersport divisie om al gelijk de koe bij de horens te vatten en naar de leiding van de divisie te gaan. Dennis, die de start voor zijn rekening nam, kwam tijdens de rollende start prima weg en begon direct te bouwen aan een fikse voorsprong op de concurrentie. Dennis wist hierbij zelfs het tempo van een aantal snellere GTB-bolides te evenaren. Na iets minder dan een half uur racen draaide de SEAT de pitstraat in voor de rijderswissel. Ondanks de langere pitstop vanwege de resultaatseconden kwam Martin als leider in de Supersport de baan weer op. Helaas voor hem was de concurrentie niet van zins om de overwinning cadeau te geven. In het laatste kwartier ontspon zich een strijd met een tweetal BMW’s, waarbij Martin uiteindelijk moest erkennen dat de Duitse bolides zijn meerdere waren. Hij werd als derde afgevlagd met zicht op de leiders. Hij vertelde: “Ik zat op een goed moment klem achter een andere auto en werd toen ingehaald. Zonde, want een podium had erin gezeten. Maar goed, dit kan helaas gebeuren. Dit was alleen niet het resultaat waar we op gehoopt hadden vooraf.”

Martin, die de start op zondagmiddag bij de tweede race deed, kende een bijzonder moeizaam begin van de wedstrijd. De SEAT-coureur moest na de opwarmronde al de pits in om daarna met een halve baanlengte achterstand een inhaalrace te ondernemen. Uiteindelijk bracht dat het Febo Racing rijdersduo de zevende positie, waarvoor de mannen hard moesten knokken en het vuur uit de sloffen moesten rijden. “In de opwarmronde maakte ik een hele domme fout. Ik wilde meer temperatuur in de achterbanden krijgen door flink te slingeren voor de Busstop chicane, maar raakte daarbij de controle kwijt. Daarna kreeg ik de auto niet meer op snelheid en ben daarom de pits ingereden. Het bleek gelukkig simpel op te lossen, maar toen had ik al een enorme achterstand. In een inhaalrace heb ik nog wel terrein goed kunnen maken, maar een podium zat er echt niet meer in.”

In aanloop naar het laatste weekend van het seizoen 2016 is de spanning hoger dan ooit tevoren. Door de tegenvallende resultaten is de voorsprong in het kampioenschap omgebogen tot een achterstand op Van Loon. Martin en Dennis hebben een Assen een uitmuntend resultaat nodig om aanspraak te maken op de titel. 

PR

11736981
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1599
3986
5585
11702895
95606
135985
11736981

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven