Om 14.00 uur zien we de auto’s zich neerzetten op de startgrid om te starten om 14.05 uur voor de eerste race van het laatste raceweekend van het seizoen. Onder een stralend zonnetje mag de Febo Seat met Dennis de Borst achter het stuur vertrekken van pole position. Daarnaast staat Peter Scheurs in de oranje BMW en daarachter op de tweede rij Benjamin van den Berg en Priscilla Speelman.



Bart Drost heeft het stuur in handen van de Formido BMW die van pole position mag vertrekken in de Sport divisie en hij heeft Carlijn Bergsma naast zich staan. Daarachter zijn het Kim Troeijen en Henk Tappel die gaan starten van de posities drie en vier.

De rode lichten gingen uit en Dennis de Borst was goed weg van pole position, daarachter weet Benjamin van den Berg aan te sluiten en dan zien we de BWM van Ronald van Loon, welke een zeer goede start heeft gemaakt. Peter Scheurs is teruggevallen van de tweede positie naar de vijfde positie achter de Seat van Aart Jan Ringelberg. Na de eerste ronde zien we al dat De Borst een kleine voorsprong heeft van bijna drie seconden naar Ringelberg, die Van Loon en Van den Berg heeft weten in te halen in de Ruskenhoek.


In de Sport divisie is het Carlijn Bergsma die de beste start heeft meegemaakt en de leiding over heeft genomen van Bart Drost. Henk Tappel ligt dan op de derde plek, voor Bart van den Broeck en Kim Troeijen. Bergsma heeft niet lang kunnen genieten van de eerste plek, want we zien haar enkele ronden later niet meer in de top vijf. Daar is wel een mooi gevecht ontstaan tussen Drost, Tappel, Troeijen en Van den Broeck.

Vooraan in het Supersport veld lijken alle rijders even hun plek gevonden te hebben. De Borst ligt aan de leiding met een kleine voorsprong op de tweede Seat van Ringelberg. Daarachter is het Scheurs die na een mindere start nu alsnog op de derde positie ligt. De Ginetta met Javier Morcillo achter het stuur is opgerukt naar de vierde positie. Van Loon zakt nog een plekje naar de zesde positie door een nette inhaalactie van Speelman.



In de Sport divisie gaat de strijd door en Kim Troeijen heeft de leiding overgenomen en slaat een klein gaatje. Bumper aan bumper liggen daarachter Drost, Tappel, Van den Berg en Stan van Oord die ook is aangesloten bij dit clubje. Tappel en Van den Broeck weten voorbij te gaan aan de Formido BMW, welke ook Van Oord nog groot in zijn spiegels ziet. Drost herpakt zich en weet een ronde later weer voorbij te gaan aan zijn directe concurrent in de strijd om het kampioenschap de Peugeot RCZ van Van den Broeck.

De Borst vergroot gestaag zijn voorsprong op de rest van het veld. Daarachter het gevecht om de tweede positie met Ringelberg, Scheurs en Morcillo. Alsof er een touwtje tussen de wagens zit gaan ze over het circuit. Ringelberg moet niet alleen vooruit kijken, maar zal zeker ook in zijn spiegels kijken of de andere twee geen inhaalactie gaan plaatsen.

Speelman stuurt de zwarte Lotus Exige de pitstraat in met wat lijkt een technisch probleem. Na een hele lange periode in de pitstraat konden ze nog hun weg vervolgen, maar een top klassering zat er voor hen niet meer in.



Tot aan het pit window weet Troeijen de leiding te houden in de Sport divisie. De heren daarachter hebben ook allen nu een klein gaatje naar de volgende en is het Tappel die op de tweede positie rijdt, voor Drost, Van den Broeck en Van Oord.

Na de pitstops heeft Luuk van Loon het stuur overgenomen en noteert snelle tijden. Hij heeft nog wel enkele plekken goed te maken op zijn voorgangers en directe concurrenten in de strijd om het kampioenschap. Aan de leiding ligt na de pitstops nog steeds de Febo Seat met nu Martin de Kleijn achter het stuur. Zijn voorsprong op de nummer twee Dennis Houweling is wel kleiner geworden dus hij zal de koppositie nog moeten gaan verdedigen. Marcel van de Maat, welke het stuur heeft overgenomen van Scheurs, ligt op de derde positie voor de Ginetta met nu Manuel Cintrano achter het stuur.

In de Sport divisie is het Stan van Oord die nu de leiding in handen heeft na de verplichte pitstops. Wim Lemmens ligt op een tweede positie, voor Niels Kool in de Formido BMW en Stephan Polderman.



Van Loon weet opnieuw een positie te winnen en pakt hiermee de vierde positie, maar een podium lijkt nog ver weg. Zijn drie voorgangers hebben een ruime voorsprong en rijden ongeveer dezelfde rondetijden. Houweling heeft zijn achterstand op De Kleijn verkleind naar tweeënhalve seconde en noteert nipt snellere tijden en zal zeker proberen de leiding over te nemen. Houweling maakt zich op, maar De Kleijn pareert niet veel later met de snelste rondetijd van de race.

Van Oord houdt stand aan de kop van het veld van de Sport deelnemers. Daarachter heeft Kool een plek gewonnen op Wim Lemmens en gaat op jacht naar Van Oord. Niet veel later zien we de Ford Focus Silhouette van Lemmens naast de baan staan en hij moet opgeven vijf minuten voor het einde van de race.

Aan de kop van het veld veranderd er niets meer in de laatste minuten. Het is een prachtige overwinning voor Dennis de Borst en Martin de Kleijn die de hele wedstrijd aan de leiding hebben gelegen. Daarachter pakken Dennis Houweling en Aart Jan Ringelberg de tweede plek voor Marcel van de Maat en Peter Scheurs die het podium compleet maken. Een vierde plek is er voor Ronald van Loon en Luuk van Loon welke hiermee nog belangrijke punten pakken voor het kampioenschap wat nu nog geheel open is. De strijd in de Supersport divisie zal morgen in de laatste race van het seizoen beslist gaan worden.



In de Sport divisie is de overwinning voor Bart Drost en Niels Kool en met de punten die ze hiermee verdienen pakken ze het kampioenschap van de Sport divisie. Directe concurrenten om het kampioenschap Chris Voet en Bart van den Broeck hadden een lastige race en moesten de Peugeot zelfs een ronde voordat de vlag valt hun auto parkeren in de pitstraat. Stan van Oord pakt een fraaie tweede plek in Assen en Harold Wisselink en Henk Tappel finishen als derde.

Morgen om 12.00 uur start de laatste race van het seizoen 2016 voor de Sport divisies van de Supercar Challenge pb Pirelli. Kom naar de Formido Finaleraces op TT Circuit Assen om dit alles niet te missen. Kaarten zijn nog te koop aan de kassa’s van het circuit.

Tekst: PR





11708897
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2024
3978
6002
11674281
67522
135985
11708897

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven