Dennis de Borst en Martin de Kleijn hebben de Paasraces op het Circuit Zandvoort na de nodige technische problemen weten af te sluiten met een podium. Op een natte baan eindigde het duo in de Febo Racing SEAT als tweede en nemen een beker mee naar huis.Voor Dennis de Borst en Martin de Kleijn begon het nieuwe seizoen met een verbeterde SEAT en met Hankook een nieuw bandenmerk. In de vrijetrainingen wisten de heren zich snel aan te passen, ook omdat er nieuwer en sneller asfalt op het voor hen bekende Circuit Zandvoort is neergelegd. In de kwalificatie reden Dennis en Martin de vierde tijd in de klasse. “Ik reed een vierde tijd, maar de afstelling was niet ideaal. Het gat naar de kop is dan ook wat groter dan gehoopt,” reageerde Dennis na de officiële tijdtraining.

Dennis nam de start voor zijn rekening en kwam direct in zijn ritme. Zo wist hij snel naar de staart van een concurrent te rijden en hem behendig voorbij te steken. Helaas voor Dennis werd de race lang geneutraliseerd, vanwege een lang oliespoor op de baan. “Ik was direct snel en kon lekker strijden. Zo kon ik de BMW van Van der Berg voorbij. Helaas was er een lange safetycar periode, waardoor ik niet verder kon strijden. De banden warmhouden was het enige wat ik kon doen.”

Toen de wedstrijd werd hervat lagen de heren van Febo Racing op podiumkoers. Halverwege koers stuurde Dennis de SEAT de pits in voor de rijderswissel. Martin werd helaas vroeg in de race opgehouden door een andere deelnemer. Enkele ronden later zag hij een gat en schoof zo met de Febo Racing SEAT een plekje op. De heren leken af te stevenen op een zekere podiumplek, toen sloeg echter de pechduivel toe. Een laag oliepeil zorgde dat de wagen in de noodloop ging. Martin kon dat herstellen, maar het euvel kwam enkele keren terug. Hij wist de wagen nog wel over de meet te sturen, maar meer dan een achtste plek zat er niet in. “Enorm balen dat we zo een podiumplek uit handen moeten geven,” liet Dennis teleurgesteld na wedstrijd weten. “De wagen schoot meerdere keren in de noodloop. Zodoende misten we de snelheid en kon de concurrentie aan ons voorbij komen. Geen goed begin van het seizoen.”

Zaterdagavond is het team hard aan het werk geweest om de motor te wisselen. De reservemotor had ook nog kuren en liep op maar drie van de vier cilinders. Het was maar de vraag of Dennis en Martin de tweede wedstrijd van het weekend konden rijden. “Na lang zoeken hebben we de elektronica vervangen. De wagen liep hierdoor goed, alleen hadden we wel wat minder vermogen,” liet Dennis weten. In de twee formatierondes wist Dennis goed de temperatuur in de banden krijgen en profiteerde hier bij de start direct van. In een hectisch begin haalde hij direct een paar concurrenten in en stoomde op naar de derde plek. Al snel sloeg hij een gat naar zijn belagers, maar zijn inspanningen werden door een neutralisatie te niet gedaan. Dennis gaf zijn visie op de start: “Mijn start was erg goed en wist zelfs een gat te slaan van meer dan tien seconden naar Eric van den Munckhof. Alleen toen kwam de safetycar de baan op.” Na de neutralisatie besloot hij langer door te rijden, voordat hij het stuur overgaf aan Martin.

Martin kreeg te maken met wisselende omstandigheden. Hij begon op een droge baan, daarna vielen de eerste druppels en zelfs de hagelstenen kwamen met de Paasraces uit de lucht. De SEAT werd snel op regenrubber gezet en Martin was in deze omstandigheden de snelste op de baan. In deze omstandigheden leek hij zelfs nog voor de leiding in de klasse te kunnen strijden. De race was echter te kort, maar als vierde algemeen en hiermee snellere Porsches achter zich houdend en als tweede in de klasse kwamen de heren over de meet. “Vooraf had ik dit resultaat niet verwacht. Toen het begon te regenen kozen we voor regenbanden, een prima keuze. Helaas kwamen we aan het eind net een seconde te kort voor de winst. Met de resultaten van vandaag ben ik dan ook meer dan tevreden.”
    

12197215
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
232
3926
16778
12160227
10806
92573
12197215

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven