Team RaceArt is het seizoen 2017 op een schitterende wijze gestart. Het Limburgse team zet twee Porsche 911 GT3 Cup in de Supercar Challenge 2017 in en al vier races op rij stond er minstens één rijder van de Porsche équipe op het podium van de opeenvolgende races. Op de schitterende Red Bull Ring in Oostenrijk stonden de beide broers Grouwels ieder één maal op het podium. Roger Grouwels werd tweede in de eerste wedstrijd en Edward Grouwels kwam zondag als derde over de meet.

De beide Porsche 991 GT3 komen nu weer naar Limburg om klaargestoomd te worden voor het derde weekend van het seizoen 2017, de verplaatsing naar het Belgische Spa-Francorchamps tijdens het tweede weekend van juni. Roger Grouwels kent de omloop in de Ardennen bijzonder goed en zal er zeker weer mee voor het spektakel zorgen. En de Limburgse allrounder komt naar de Ardennen als leider in de Supercar Challenge 2017!

Na de opener van het seizoen op Circuit Zandvoort, was het aan de schitterende Red Bull Ring, met zijn uiterst moderne faciliteiten, om de Supercar Challenge te ontvangen. De snelste GT en toerwagens uit de Benelux sloegen hun tenten op in de schaduw van de Oostenrijkse Alpen, op de omloop van het wereldberoemde energiedrankje. “Maar de weergoden waren ons niet meteen goed gezind”, doet Edward Grouwels het verhaal van de eerste dag op snelle omloop. “Het regende vrijdag behoorlijk en eigenlijk was de race op zaterdag het eerste moment dat we echt in volledig droge omstandigheden konden racen. Uiteraard is dat op een circuit dat we niet goed kennen, geen voordeel, maar het zijn dezelfde omstandigheden voor iedereen.”


De eerste race, die op zaterdag plaats vond, was niet de makkelijkste voor het team uit het zuiden van Nederland. “Zeker niet voor mij”, geeft Roger Grouwels grif toe. “Ik had verre van een vlekkeloze race, had een tweetal kleinere contacten, wat uiteraard geen toegift is voor het eindresultaat. Uiteindelijk was de tweede plaats, achter twee gastrijders in een andere Porsche, zeker nog niet zo slecht. Mijn broer tikte als vierde aan en zo was het algemene resultaat voor Team RaceArt eigenlijk nog een meevaller.”

Een dag later volgde er weer een mooi resultaat in de breedte, ondanks een tijdstraf van 30 seconden tijdens de verplichte pitstop voor Roger Grouwels. “Dat zijn geen strafseconden op zich, maar een soort successeconden die je krijgt na een goed resultaat en als je minder hoog eindigt, dan verlies je die weer.” Edward deed een plekje beter dan de vierde stek van zijn broer en scoorde zo zijn eerste podium van het seizoen! “Ik ben uiteraard heel tevreden, want in mijn vierde wedstrijd al meteen naar het podium mogen, is eigenlijk best goed. Uiteraard hoop ik mijn groeicurve verder te zetten en de komende races nog mee vooraan te kunnen vechten.”

PR

11718047
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2836
3784
15152
11674281
76672
135985
11718047

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven