Onder mooie omstandigheden vindt de start van de GT & Prototype Challenge pb Hankook plaats. Vijftien bolides vertrekken en de eerste startrij is bezet door twee Ligier LMP3 bolides van David Hauser die van pole position mag vertrekken en daarnaast staat Jakub Smiechowski. Daarachter zien we Luc de Cock in de Norma M20FC en Philippe Bourgois in ook een Ligier LMP3.

 


Wanneer de lichten doven zien we een goede start van Jean-Pierre Lequeux welke aansluit achter David Hauser op de eerste positie. Jakub Smiechowski verliest nog een plek aan Philippe Bourgois, maar die kan hij in de eerste ronde weer terug pakken. Een ronde later moet ook Lequeux hem voorbij laten gaan en ook Bourgois gaat voorbij aan de Ginetta rijder. Luc de Cock verliest bij de start ook plekken en rijdt bij de eerste doorkomst op positie zeven, achter Tim Gray en David Houthoofd.

Eric van der Poele ondervindt als eerste problemen en moet de pitstraat opzoeken. In dezelfde ronde komt ook Gray met de Praga R1T binnen.

Wim Jeuris kan met zijn Radical SR3L de Mustang van Herve Maillien goed volgen en in zijn slipstream blijven. De Engelsman Paul Fleury, welke nog een Ginetta GT4 in schreef op het laatste moment volgt ook op korte afstand. Jeuris moet alleen niet veel later de pitstraat opzoeken voor een korte check up waardoor hij de aansluiting verliest.

 


Oliver Freymuth, rijdend met een Renault RS01, heeft de twee Norma’s op zijn bumper geplakt zitten van David Houthoofd en Luc de Cock. En in het achterveld vechten Fiona James, Dirk Schulz en Dirk van Elk met elkaar om positie.

Vlak voor de pitstops aanvangen, moeten Lequeux de pitstraat opzoeken. Na een korte check kan hij zijn weg wel weer vervolgen, maar valt terug van de vierde positie naar positie . Equipe Van der Poele/Van der Poele staat nog altijd met technische problemen in de pitstraat evenals de Praga R1T van Gray/Hewitt.

Wanneer het pit window open gaat, is het nog altijd Hauser die aan de leiding ligt voor Schmiechowski, Bourgois en Freymuth. David Houthoofd is vlak voor het pit window ingehaald door Luc de Cock en terug verwezen naar tweede positie. 

 


Na de pitstops zien we nog altijd de Ligier LMP3 van Hauser aan de leiding voor Schmiechowski. Daarachter is het Bourgois welke een plek heeft gewonnen en nu op de derde positie rijdt. Houthoofd heeft de leiding terug overgenomen van Tim Joosen, welke nu achter het stuur zit van de Norma waar De Cock mee is gestart.

Ook in de SuperGT divisie is er niets gewijzigd, wat betekent dat Maillien nog altijd voor Fleury rijdt. Sebastiaan Bleekemolen is daarachter wel een stuk sneller in de Porsche van Dirk Schulz, maar moet nog een gat dichtrijden voordat hij kan aanvallen bij de eerste twee rijders.

Wim Jeuris heeft ondanks zijn eerdere bezoek aan de pitstraat nog altijd de leidende positie in de vierde divisie waar Fiona James en Dick van Elk strijden om de tweede en derde positie.

 


Wanneer de vlag valt is het David Hauser die de overwinning mag gaan vieren. Hij leidde de race van start tot finish en pakt de volle punten. Achter hem finisht Jakub Schmiechowski als tweede voor teamgenoot Philippe Bourgois.

Luc de Cock en Tim Joosen pakken de overwinning in de CN divisie voor David Houthoofd die als tweede over de finish komt.

In de SuperGT divisie is Paul Fleury in de laatste ronden nog voorbij gegaan aan Herve Maillein en staat op de hoogste trede van het podium. De derde beker is voor Dirk Schulz en Sebastiaan Bleekemolen met de Porsche.

Wim Jeuris pakt na de vele technische problemen eerder de winst in de vierde divisie. Fiona James weet Dick van Elk voor te blijven en neemt dan ook de tweede prijs in ontvangst.

Morgen, opnieuw aan het einde van de dag, wordt de tweede race verreden. Hopelijk kunnen de twee uitvallers van vandaag morgen wel weer vertrekken van de startgrid. Wanneer u de race morgen wil volgen, kijk dan op: livetiming.alkamelsystems.com/spa

11761287
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1450
4105
29891
11702895
119912
135985
11761287

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven