Martin de Kleijn en Dennis de Borst hebben op het circuit van Spa-Francorchamps de zege behaald. In de Supercar Challenge wisten de heren van Febo Racing op zondag de overwinning te bahalen, nadat ze zaterdag er al met een prachtige podiumplaats vandoor gingen.Martin de Kleijn en Dennis de Borst kregen de eerste trainingen te maken met het weer dat Spa-Francorchamps zo beroemd maakt, regen. Het goot van de lucht en het duo reed enkele ronden over het circuit in de Belgische Ardennen. Zij wilde geen risico nemen en hielden het snel voor gezien, ook omdat de rest van het weekend de regen zou wegblijven.

Tijdens de kwalificatie sloegen de heren van Febo Racing hun eerste slag. In de zonnige omstandigheden pakten de heren de pole met een tijd van 2:35.644. “We besloten later het circuit op te gaan om een vrije baan te krijgen,” reageerde Martin. “Dennis reed op het juiste moment de snelste ronde en we mogen vooraan in de klasse beginnen.”

Race 1, zaterdag 10 juni
Dennis startte de race op Spa vanaf de eerste plek in de divisie. Helaas verloor hij wat plekken, maar reed daarna erg sterk. Zo ging hij het gevecht aan met de concurrentie, waarbij hij er alles aan moest doen de wagen op de baan te houden. Dennis streed tot het raam in de SEAT losraakte. De pitcrew repareerde de SEAT en Martin kon op zijn beurt het circuit in de Ardennen bedwingen.

Martin reed direct goede tijden en wist aan te klampen bij de sneller Henry Zumbrink. Hij probeerde met zijn SEAT een aanval te wagen, maar zijn belager sloeg deze iedere keer af. “Snel had ik de BMW van Zumbrink in het vizier. Die verdedigde sterk en wilde ook geen risico’s nemen,” verklaarde Martin. In het warme weer hadden de banden het niet makkelijk en SEAT gleed behoorlijk. Martin was behoorlijk veel sneller dan de leider in de race en had de jacht ingezet. Zumbrink kon er voorbij en Martin wilde in zijn kielzog volgen om zo voor een tweede plek te gaan.

De BMW van V.d Berg verdedigde zich, waardoor Martin besloot de aanval te laten en voor P3 te kiezen. “Het ging wel lekker vandaag. Zumbrink kon ik niet voorbij. Toen ik aan het eind Van den Berg kon pakken heb ik geen risico’s willen nemen en voor zekere punten gekozen. Op schade zitten we niet te wachten, zeker als er zondag nog een race is. Dus we zijn al met al tevreden met de beker!”

Race 2, zondag 11 juni
Na de tegenvallende start op zaterdag, kwam Dennis zondag veel beter weg met de SEAT. Zo wist hij snel voorbij te steken aan de BMW van Munckhof bij het opgaan van de wereldbefaamde Eau Rouge en zo de leiding te pakken. Dennis deed het relatief rustig om banden te sparen, maar wist toch een voorsprong van 15 seconden op te bouwen, voor hij bij de stops.

“Onze pitstop was goed,” aldus Martin. “We hebben hier geen tijd verspeeld en ik kon zo de klus klaren.” Hoewel Dennis voorzichtig was geweest met het rubber in zijn rijbeurt, was het voor Martin toch nog glibberen en glijden. “De wagen gleed soms wel over vier wielen. Ik besloot iets rustiger de bocht in de te gaan en met veel tractie weg te komen.” Het was voor Martin eigenlijk een saaie race zonder gevechten en had zelf niet aan de gaten dat hij aan de leiding reed. “Pas in de slotfase hoorde ik van het team dat ik p1 had. In de laatste minuten reed ik mijn rondjes en pakte zo de winst met 15 seconden voorsprong. Erg lekker om het weekend zo te eindigen en we gaan met goede moed naar de volgende ronde op het circuit van Zolder,” besloot Martin.

11717957
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2746
3784
15062
11674281
76582
135985
11717957

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven