Om 13.30 uur was het tijd voor de eerste race dit weekend in de Supercar Challenge. Een race over 60 minuten +1 ronde waarbij Ward Sluys en Bas Schouten van pole mochten vertrekken gevolgd door Roger Grouwels in de Porsche 991 GT3 Cup.

 Bij de eerste doorkomst echter zagen wij Roger Grouwels als eerste over de streep komen terwijl Ward Sluys en Bas Schouten naar de pit moesten om de BMW M4 Silhouette na te laten kijken door het team. Na drie ronden kon het team weer aansluiten, maar zal de race vanaf de laatste plaats aan moeten vangen. Uiteindelijk zullen zij de race als tiende eindigen. Bart Ooms en Patrick van Engelen hebben ook de nodige pech en staan in de pitstraat. Ook zij kunnen weer door, maar met een dikke achterstand. Helaas moeten zij zich niet lang hierna weer in de pitstraat melden met een kapotte auto en zullen geen punten scoren.  De broers Van den Berg staan in Bocht twee stil en zullen deze race ook geen punten gaan scoren in de SS1 klasse.Bij het openen van het pitwindow voor de Supersport en Sport klasse gaan veel rijders gelijk naar binnen om maar zo snel mogelijk weer aan de race deel te kunnen nemen. Nadat iedereen zijn/haar pitstop hebben volbracht zijn het Marcel van der Maat en Peter Schreurs die de leiding in handen hebben weten te houden in de SuperSport klasse terwijl in de Sport Rob Nieman aan de leiding gaat.

Dan is het de tijd voor de pitstop van de mannen in de GT klasse zijn het Roger Grouwels, die aan de leiding gaat en Koen Bogaerts en Mark van der Aa die extra lang wachten om hun verplichte pitstops te nemen. Bogaerts en Van der Aa gaan dan van deze twee als eerste naar binnen terwijl Grouwels nog buiten blijft om een zo groot mogelijke voorsprong op te bouwen. Op het moment dat Grouwels naar binnen gaat gaan Bogaerts en Van der Aa naar buiten. Ook Ward Sluys en Bas Schouten komen als laatste binnen voor hun pitstop en na de problemen aan de start van de race heeft het team zich op weten te werken naar een achtste positie. Na de pitstop vallen ze terug naar een 17de plaats, maar de race is nog niet gereden voor het team.Roger Grouwels heeft de leiding in handen weten te houden en heeft een voorsprong van bijna acht seconden op Boagarts en Van der Aa en Bob Herber die de derde plaats in handen heeft in de GT klasse. Bij de Supersport zijn het Marcel van der Maat en Peter Schreurs die voor Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink en vader en zoon Van Loon aan de leiding gaan. In de Sport klasse gaat Rob Nieman nog steeds aan de leiding voor Sandra van der Sloot en John van der Voort en Chris Voet en Bart van den Broeck.

Met nog zeven minuten te gaan in de race wordt Roger Grouwels naar binnen geroepen voor een Drive Through Penalty omdat de pitstop niet conform de regels was. Hierdoor verliest hij de eerste plaats aan Bogaerts en van der Aa die als winnaars afgevlagd zullen worden.


Sandra van der Sloot zat ook lekker in het ritme en heeft de leiding overgenomen in de Sport klasse van Nieman die als tweede afgevlagd word voor Voet en Van den Broeck.

John de Wilde en equipe Ooms/Van Engelen worden gestraft met 20 seconden omdat de pitstop te vroeg werd uitgevoerd.

Na 60 minuten en 1 ronde zijn het inderdaad Bogaerts en Van der Aa die als eerste worden afgevlagd in de GT klasse gevolgd door Roger Grouwels en Bob Herber.In de Supersport hebben Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink in de laatste ronde de BMW van Van der Maat en Schreurs in weten te halen en de eerste plaats in handen genomen. Vader en zoon van Loon hebben hun positie vast weten te houden en zullen als derde mee mogen naar het prodium.In de Sport klasse is het inderdaad Sandra van der Sloot en John van der Voort die als eerste afgevlagd worden gevolgd door Rob Nieman en Chris Voet en Bart van den Broeck.

11732951
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1555
3848
30056
11674281
91576
135985
11732951

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven