Marcel van Berlo kwam met zijn Porsche in actie tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen. Vele tienduizenden fans waren naar de baan in Drenthe afgereisd, waar Marcel twee wedstrijden reed in de Supercar Challenge en met de nodige punten terug huiswaarts keert.

 Marcel van Berlo trainde op vrijdag op het TT-circuit met de rappe Porsche. Na de eerste vrije trainingen stond de kwalificatie op het programma, waarbij hij de zevende tijd op de klokken zette.

Zaterdag tegen het eind van de dag, na enkele populaire Formule 1-demonstraties, was het de beurt aan Marcel van Berlo om op het TT-circuit van Assen een uur lang te strijden in de GT-divisie van de Supercar Challenge. Bij de start wist hij buiten het gedrang te blijven en kwam ongeschonden door de eerste ronde. Niet iedereen hield de wagen in het juiste spoor en vanwege opruimwerkzaamheden werd de race geneutraliseerd. “Ik maakte geen fouten in de beginfase en kwam lekker in mijn ritme. Het was niet eenvoudig, want de baan was behoorlijk glad,” verklaarde Marcel.

In zijn Porsche streed hij nog met andere Porsche-rijders en leek daarbij de snellere te zijn. Helaas kreeg hij een drive-through straf te verduren, vanwege een te hoge snelheid in de pitstraat. Dit kostte hem een goede notering. “Jammer van de straf, maar mijn pitlimiter was defect. Ik reed hierdoor te snel en dus was die drive–through terecht, maar het betekende ook dat ik geen goed resultaat kon pakken,” keek Marcel terug op zijn race.

Zondag zaten de tribunes langs het TT-circuit goed vol. Naast prachtige demonstraties konden de fans genieten van spectaculaire races, waaronder die in de Supercar Challenge waar Marcel van Berlo met een Porsche zijn opwachting maakte. Met goede moed begon Marcel aan zijn tweede wedstrijd van het weekend. De wedstrijd van 45 minuten was korter dan te doen gebruikelijk en na iets meer dan 30 minuten stuurde hij de Porsche naar binnen voor de verplichte pitstop.

Na de stop had Marcel de Porsche van Jos Jansen in het vizier. Langzaam hengelde hij zijn concurrent binnen, maar er voorbijkomen was een stuk minder eenvoudig. In de allerlaatste ronde plaatste Marcel zijn allesbeslissende actie en zette zijn Porsche voorbij de bolide van Jansen en schoof zo bij het vallen van de finishvlag een positie op en eindigde op een mooie vijfde stek. “Het was lekker om zo te kunnen strijden voor posities. Ik wist op de bumper te komen van Jansen, maar een inhaalactie plaatsen is niet eenvoudig. In de allerlaatste ronde zag ik een gat en zette mijn Porsche ernaast en pakte zo de positie en met minder dan één seconde voorsprong op mijn concurrent kwam ik over de meet,” liet Marcel weten na de tweede race.

Tekst: PR

11713341
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1914
4554
10446
11674281
71966
135985
11713341

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven