Daan Meijer heeft tijdens de Gamma Racing Days een zege behaald. Geheel vlekkeloos was het weekend niet van de Noord-Hollander, want hij stond zaterdag ongewenst langs de kant met technische problemen. Zondag revancheerde Daan zich met zijn Mercedes AMG SLS GT3 door er met de overwinning vandoor te gaan in de GT- en Prototype Challenge.

 De Gamma Racing Days op het TT-circuit van Assen is een zeer goed bezocht evenement, waar tegen de 100.000 enthousiaste fans op af kwamen. Daan Meijer nam zijn Mercedes AMG SLS GT3 mee met een potente V8 onder de kap, die een geweldig geluid produceert. Vrijdag reed Daan de eerste meters op het TT-circuit met die bolide en pakte de pole in de Super GT-divisie.

Zaterdag sloeg de pechduivel wederom toe. Een defectje benzine injector zorgde dat de krachtige Mercedes niet kon starten en hierdoor moest Daan de eerste race aan zich voorbij laten gaan. Een geweldige domper voor de snelle Noord-Hollander in een jaar waarin hij er al zoveel te verwerken heeft gekregen. Direct is er een nieuwe injector besteld bij AMG in Duitsland die direct naar het TT-circuit werd gestuurd en daarna door het team van JR Motorsport is ingebouwd. “Dat ik weer met pech te maken heb is eigenlijk niet te geloven. Ik dacht dat ik mijn portie al heb gehad. Geweldig dat we een nieuwe injector hebben kunnen bestellen en het team deze heeft ingebouwd, hierdoor sta ik wel de tweede race van het weekend aan de start,” verklaarde Daan na het moeten missen van de eerste race.

Zondag konden de vele fans genieten van de Mercedes AMG. Op het paddock trok de bolide veel bekijks. Tegen het van de middag na een aantal Formule 1-demonstraties van topcoureur Nico Hülkenberg, stuurde Daan zijn snelle wagen de baan op voor zijn race in de GT- en Prototype Challenge. Hij begon de race in zijn divisie van pole in zijn divisie en reed een strakke wedstrijd die hij van start tot finish aanvoerde. Na iets meer dan drie kwartier pakte hij de zege en was de hoogste trede van het podium de plek waarop Daan dat mocht vieren. “De SLS GT3 is een geweldige wagen om mee te rijden op het circuit. Van al dat vermogen heb ik enorm kunnen genieten. Jammer genoeg heb ik geen strijd moeten leveren en reed ik zonder concurrenten in mijn nabijheid mijn rondjes. Dat maakte de zege eenvoudig en misschien soms zelfs saai. Iets meer strijd zou het nog leuker hebben gemaakt, maar toch fijn om dit lastige weekend met een zege af te sluiten,” blikte Daan terug op zijn race.

Tekst: PR

11719375
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
417
3747
16480
11674281
78000
135985
11719375

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven