Voorafgaand aan hun eerste race van het weekend zal de GT & Prototype Challenge slechts korte tijd op de startgrid blijven staan, dit i.v.m. het warme weer. Inmiddels blijken er te weinig auto’s op de grid te staan. Duidelijk is dat er enkele deelnemers te laat waren, waardoor er ook auto’s uit de pit zullen moeten vertrekken.Op pole position staan Luc de Cock-Tim Joosen (1:30.976) met de Norma  M20FC. De tweede plek is voor Lequeux-Marc Ueberecken (1:31.941) met de Ginetta Nissan G57 en als derde start Tim Gray-Alain Berg  (1:32.743) met de Praga R1T.

Het licht gaat op groen en het veld schiet vooruit. Daarna mogen ook de auto’s vanuit de pitstraat de baan op. Luc de Cock-Tim Joosen zijn goed weg en leiden het veld. Als tweede komt Henk Thuis met de PumaXRT langs. Hij heeft een plaats gewonnen. In de tweede ronde zien we Berry van Elk met de Mosler MT900R GT3 een plaats terugvallen naar de achtste positie. Tim Gray-Alain Berg staan nu zevende. Maar Tim Gray-Alain Berg  komen deze ronde direct de pitstraat in wanneer wordt vermoed dat de auto vlam gevat heeft. Daarmee staat Berry van Elk weer op de zevende plaats.

In ronde 6 zetten Jean-Pierre Lequeux-Marc Ueberecken een snelste rondetijd neer van 1:33.514, waarmee zij drie tienden inlopen op de leider. Het verschil is dan overigens al tot 9.6 seconden op gelopen. Luc de Cock-Tim Joosen blijven proberen hun voorsprong te vergroten gezien de snelste sectortijden in de sectoren een en twee. Mathijs Bakker – Javier Ibran Pardo rijden met de Ligier LMP3 op de vijfde positie. Hun rondetijd van 1:38.422 is op dat moment niet voldoende om verder naar voren te komen.Henk Thuis ziet vanuit zijn PumaXRT dat de Praga R1T van Max Aschoff achter hem blijft hangen. Hoewel Thuis wel wat sneller is weet Aschoff hem voorlopig toch goed te volgen. Berry van Elk zien we al een tijd niet meer langkomen. Hij heeft na zeven ronden racen de pits opgezocht.

In ronde twaalf zetten Luc de Cock-Tim Joosen een rondetijd van 1:32.654 op de klok. De snelste tijd tot dan toe gedurende deze race. Zij lopen voorzichtig verder weg van Jean-Pierre Lequeux-Marc Ueberecken, die nog steeds tweede staan. Verrassend genoeg is Henk Thuis gepasseerd door de Praha van Max Aschoff. Nu zal Henk extra moeten aanzetten om zijn plek weer terug te veroveren. Wederom zijn het Luc de Cock-Tim Joosen die hun tijd verbeteren, nu naar 1:32.545. Hun voorsprong bedraagt nu 20.8 seconden.

Na vijfentwintig minuten racen gaat de pit window open. Henk Thuis schiet gelijk de pitstraat in. Mathijs Bakker – Javier Ibran Pardo doen hetzelfde. Henk rijdt alleen, maar zij zullen een rijderswissel gaan doen. Aan de kop van het veld gaan de mannen door. Wie zal als eerste de pit induiken? Jean-Pierre Lequeux-Marc Ueberecken dienen wel rekening te houden met 5 extra resultaat seconden. Hun pit stop zal minimaal 1 minuut en eenendertig seconden zijn. Ook Max Aschoff heeft met deze extra seconden te maken. De rest van het veld heeft daar deze race geen last van. Jean-Pierre Lequeux-Marc Ueberecken gaan de pits in, Luc de Cock-Tim Joosen ook.

Na de pit window is de top drie Luc de Cock-Tim Joosen met de Norma, Jean-Pierre Lequeux-Marc Ueberecken met de Ginetta en Henk Thuis met de PumaXRT. Drie auto’s uit drie verschillende klassen dus. De onderlinge afstanden zijn zodanig dat een directe aanval zich niet zal voordoen. Ze rijden relatief veilig in deze setting en zouden zomaar in deze volgorde kunnen finishen.In zijn zesentwintigste ronde zien we Wim Jeuris met de Radical SR3L in de grindbak belanden, maar gelukkig hij kan op eigen kracht weer door op een zevende positie. Vlak daarna is het Roman Krunins die met de Wolf GB08 de vierde plaats weet te bemachtigen. Zijn rondetijden passen prima bij die van de auto’s voor hem. Het is duidelijk dat hij tegen het einde van de race aast op de derde positie van Max Aschoff, die zo’n zestiende van een seconde voor hem ligt. Maar Aschoff laat zich de kaas niet van het brood eten en pareert de aanval in de tweeëndertigste ronde door enkele tienden uit te lopen.

Na een uur racen valt de zwart-wit geblokte vlag. De winst gaat na 36 gereden ronden naar Luc de Cock-Tim Joosen, zij hebben 40.1 seconden voorsprong op Jean-Pierre Lequeux-Marc Ueberecken die op hun beurt 1:11.282 voorsprong hebben op de man op de derde plaats Max Aschoff.

Result

Tekst: PR

11717653
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2442
3784
14758
11674281
76278
135985
11717653

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven