De volgende afspraak in het kader van het Supercar Challenge kampioenschap vond plaats tijdens het weekend van 30 juni en 1 juli. De Zolder Superprix was het evenement waar de heren van Febo Racing zich voor melden op het Belgisch Limburgse circuit. Voor Dennis de Borst en Stan van Oord een nieuwe uitdaging en stap richting de eindstrijd van het kampioenschap.In de kwalificatie wist het duo zich naar een eerste positie in de SuperSport divisie te trainen en maakten daarmee duidelijk dat ze niet naar België kwamen om als veldvulling te dienen. Allerminst, de ambities zijn en blijven onverminderd gericht op het kampioenschap en met polepositie voor beide races onderstreepte de mannen hun ambities!

Onder erg warme omstandigheden was het Dennis de Borst die de eerste race startte en na de pitstop voor het tweede deel van de wedstrijd de wagen zou overdragen aan Stan van Oord. De warmte van de buitenlucht én daardoor het asfalt hadden onmiskenbaar invloed op de prestaties van de snelle SEAT. Desondanks wisten de heren nog naar een zeer sterke tweede positie te rijden. Dennis legde uit wat er tijdens de eerste race speelde: “Bij de start kon ik nog prima volgen, maar door de warmte merk je al snel dat de auto het moeilijker krijgt. De banden slijten harder door de hoge asfalttemperatuur en ik wilde ze toch wel redelijk goed zien te houden. Anders had Stan na de pitstop een hele moeilijke race tegemoet gegaan. Zolder is altijd voor onze auto een wat lastiger circuit, dat komt door de voorwielaandrijving die hier in het nadeel is. Maar vandaag, met 30 graden luchttemperatuur, komt daar ook nog bij dat de turbo minder effectief wordt en dus minder vermogen levert.” Het was kortom een lastige race voor de mannen, maar pakte met een eerste podiumklassering dit weekend nog prima uit.

Ondanks de nog altijd hoge temperaturen, was het tijdens de tweede race een graad of drie minder warm dan een dag eerder tijdens de eerste wedstrijd. Vooral dankzij een wat aangetrokken wind voelde de buitenlucht wat minder warm aan en verliep de wedstrijd zonder al te groot tumult. Dennis en Stan wisten van het weekend het beste te maken door naar een fraai dubbelpodium te rijden met een tweede positie op zaterdag en de derde op de zondag. Een opgetogen Dennis de Borst liet optekenen: “We hebben voor het kampioenschap weer goede zaken kunnen doen, ondanks dat dit circuit onze auto niet heel erg goed ligt. De missie voor dit weekend is geslaagd, dankzij Ferry Monster Autosport!. De volgende keer racen we op Zandvoort tijdens de DTM. Dat wordt weer een mooi evenement en daar kijken we dus al weer naar uit!”        
De sterke wedstrijd op zondag kwam mede tot stand door een aangepaste setup van de auto die uitstekend bleek uit te pakken, al ging een fikse voorsprong na een razend snelle start wel in rook op als gevolg van een safetycar. Het hield de mannen niet tegen om alsnog snelle tijden te zetten en weer een marge op de achtervolging op te bouwen.

Na dit succesvolle weekend wordt de blik verschoven naar het weekend van 14 en 15 juli, wanneer de Supercar Challenge in het voorprogramma van de DTM op Zandvoort zal strijden.

Tekst: PR

11718058
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2847
3784
15163
11674281
76683
135985
11718058

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven