De vijfde ronde van het kampioenschap van de Supercar Challenge werd op 18 en 19 augustus verreden op het TT circuit Assen. Ditmaal voor een vele tienduizenden koppen tellend publiek dat voor de Gamma Racing Day op de been was gekomen. Het Drentse circuit kende een vol programma met een combinatie van motor-, auto en kartsport. Voor FEBO Racing een mooie kans om de volgende stap naar titelprolongatie te zetten.Tijdens de tijdtraining bepaalden Stan van Oord en Dennis de Borst, door een tijd va 1:46.458 te klokken, dat ze vanaf polepositie in de Supersport 1 divisie en elfde algemeen mochten vertrekken voor de eerste race op zaterdagmiddag.

Onderweg naar het onbetwiste leiderschap in de Supersport 1-divisie van de Supercar Challenge wisten Dennis de Borst en zijn racekompaan Stan van Oord uitstekende stappen te zetten. Na de polepositie in de divisie verzilverden de mannen het sterke optreden met een zege. Vlak voor de race was het nog wel even spannend of ze het wel zouden halen. Een elektronisch probleem moest op stel en sprong worden hersteld een uur voor aanvang van de wedstrijd. Maar, de problemen waren al snel weer vergeten toen de mannen het podium na de eerste race mochten beklimmen.

De hoogste trede viel hen ten beurt na een sterke race waarin ze eigenlijk geen moment echt bedreigd werden. Dat wil niet zeggen dat de zege zonder tegenstand kon worden opgehaald. Alle concurrenten moesten echter uiteindelijk het onderspit delven. Dennis vertelde: “Ik had een goede start en kon gebruik maken van de optimale tractie die onze auto heeft, al heb ik wel heel bewust de banden gespaard om Stan in de tweede stint ook nog een goede auto te kunnen geven. We hebben vandaag met het koppie gereden en een perfecte race afgeleverd. De auto was echt geweldig!” Stan verklaarde: “De pitstop verliep helemaal super, we hebben geen seconde verloren. Door de perfecte stint van Dennis kon ik als tweede de baan weer op en kon Van den Berg voor me al snel pakken voor de leiding. We hebben vandaag geweldige zaken gedaan voor het kampioenschap.”In een chaotische tweede Supercar Challenge race van het weekend wisten Dennis en Stan wederom erg goede zaken te doen. De heren reden, ondanks de maximale hoeveelheid resultaatseconden, wederom naar de zege in hun divisie en zijn op weg naar een oppermachtige winst in het kampioenschap. Daarvoor moeten echter nog twee raceweekenden worden gereden. De volgende wedstrijd is op 30 september op Spa-Francorchamps. Op 21 oktober wordt het seizoen afgesloten met de Finale Races op het circuit waar ook dit weekend gereden werd: het TT Circuit Assen. Voor de tweede race besloten FEBO Racing en Ferry Monster Autosport om een andere tactiek in te zetten. Dennis reed een kortere stint en Stan een langere om de winstkansen te maximaliseren. Dennis vertelde: “In het begin van de race rolde er ineens een bandenstapel de baan op, dat was even schrikken. En ik verloor een positie kort na de start.

Gelukkig kon ik die plek al snel weer terugpakken en konden we onze tactiek toepassen.” En met succes, zo is inmiddels gebleken. Stan nam het stuur van Dennis over, die vanuit leidende positie de pits in ging. “Na de stop kwam ik als vijfde terug op de baan en kon gelijk een leuk gevecht aanknopen met Van den Berg. Dat leverde me de vierde plek op. Langzamerhand kon ik tijdens mijn stint steeds weer een plekje winnen en terug aan de leiding komen. Vanaf nu hoeven we alleen maar uit te rijden en punten te blijven halen. Het ziet er na dit weekend heel erg goed uit voor ons wat betreft kampioenschap.”

Tekst: PR

12197435
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
452
3926
16998
12160227
11026
92573
12197435

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven