Een van de hoogtepunten van de racekalender van de Supercar Challenge is het jaarlijkse optreden tijdens de Gamma Racing Days op het TT circuit Assen. Het evenement wordt door tienduizenden bezoekers bezocht en staat bol van het racegeweld, waarvan de Supercar Challenge een prominent onderdeel uitmaakt. Voor Daan Meijer en Bob Herber was dit het decor van race negen en tien tijdens het weekend van 18 en 19 augustus.Tijdens de kwalificatie wist Bob een 1:43.918 te produceren en pakte de derde startpositie. Daan noteerde 1:44.062 en sloot daarmee achter zijn collega aan op P4.

Bob Herber en Daan Meijer wisten er tijdens de eerste race van de GT-divisie op zaterdagmiddag een mooi racefeest van te maken door rondenlang met elkaar in gevecht te gaan. De twee bleken uitstekend aan elkaar gewaagd. Vanaf de startlijn was het Daan die zijn teamgenoot leidde. Bob bleef echter continu onder de achtervleugel van Daan z’n Porsche 991 GT3 Cup zitten en wist na de pitstops in de 24e raceronde uiteindelijk een succesvolle inhaalmanoeuvre te plaatsen. Lang kon Bob niet van de leiding genieten omdat Daan hem in de dertigste raceronde terug wist te pakken en de leiding niet meer af gaf. Bob vertelde na hun titanengevecht: “Ik had een beregoede start. Ik had me vooraf al ingeprent om vóór de eerste bocht de leiding te pakken om niet achter de feiten aan te gaan lopen.

Daardoor ontstonden er achter me allerlei gevechten en kon ik profiteren. Daan en ik hebben een prachtig gevecht gehad, we reden ronde na ronde bumper aan bumper. Echt een geweldig gevecht.” Daan voegde toe: “Ik startte iets minder goed dan mijn teamgenoot, maar na een paar rondjes kon ik weer een plekje terug winnen door een remfoutje van een ander. Na de pitstop had ik wat last van de banden en heb ik Bob voorbij gelaten. Ik kon mooi aanhaken op dat moment en samen hadden we daarna een fantastische race. Toen ik Bob eenmaal weer voorbij was probeerde hij nog wel terug te komen, maar ik dacht op dat moment ‘Dat gaat niet gebeuren, vriend!’ En het gebeurde dus ook niet meer, ik kon tot aan de vlag aan de leiding blijven.”De tweede Supercar Challenge race van het Gamma Racing Day weekend verliep op redelijk chaotische wijze met een flinke hoeveelheid uitvallers. Diverse snelle wagens kenden een lastige wedstrijd en bracht velen niet het gewenste resultaat. Ook beide rijders van BoDa Racing hadden een lastige zondag die hen jammerlijk in het rijtje uitvallers deed belanden. Daan Meijer was in gevecht met een van de andere Porsches, maar liep daarbij schade op die hem deed besluiten zijn auto aan de kant te zetten en het weekend af te sluiten. Ondanks dat beide Porsches van het team zich aan de kop van het veld uitstekend konden handhaven, wisten de mannen geen punten te scoren in de tweede wedstrijd.

Daan verhaalde over zijn ervaringen: “Ik lag in de eerste stint hartstikke mooi op de vierde plek en kwam na de pitstop achter Edward Grouwels de baan weer op. Maar, ik wist dat ik sneller was en maakte me dus geen zorgen. De inhaalpoging ging echter fout doordat we in de problemen kwamen met twee Supersport deelnemers die er ook bij zaten. Uiteindelijk klapte Edward Grouwels vol in mijn zijkant. Maar hij kon er ook niets aan doen. Dit was een typisch race-indcident. Zonde, want de auto was hartstikke goed, maar dat gebeurd nou eenmaal.”         
Bob, die uitviel door een defecte dynamo, vertelde: “Ik had het flink aan de stok met Verhagen, die tikte me een paar keer aan en drukte me uiteindelijk het vuil op, waardoor ik me verremde en tegen hem aan gleed. Ik kon op dat moment nog doorrijden en de auto was best goed, maar na verloop van tijd begaf de dynamo het en was het einde race.”

Tekst: PR

11737465
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2083
3986
6069
11702895
96090
135985
11737465

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven