Dit weekend werden er op het circuit van Spa Francorchamps twee races gereden in de Supercar Challenge. Zaterdag stond de eerste race op het programma waarbij Ward Sluys en Bas Schouten de beste kaarten in huis hadden en de meeste punten bij konden schrijven in de GT Klasse. Het ging niet geheel van een leien dakje want bij de start kende het team de nodige problemen maar gedurende het uur waarin geraced werd wisten zij zich snel terug te pakken."We hadden een mooie derde plaats in handen maar bij de start werd Ward aangetikt waardoor hij terugviel en we na de pitstops op de zevende plek lgen. We moesten daardoor flink aanpoten, maar dat is gelukt," laat Bas Schouten na afloop van de race weten. 

Bob Herber pakte in de GT klasse de tweede plaats met zijn Porsche 991 Gen II van BoDa Racing terwijl Edward Grouwels in zo een zelfde Porsche de derde plaats pakte.

Bij de start was het Jeffrey van Hooydonck die met de Porsche 991 GT3 Cup, die hij dit weekend deelde met Cenk Ceyisakar, de leiding in handen nam. Helaas wist de Belg deze plaats niet in handen te houden en aan het einde van de meet moest het team genoegen nemen met een zevende plaats in de klasse.

In de Supersport 1 klasse was het Ruud Olij die als eerste over de meet kwam. Lange tijd was het René Steenmetz die aan de leiding ging maar hij kreeg een straf voor een te korte pitstops waardoor hij als derde in de klasse werd afgevlagd. Voor hem eindigden ook nog Jonas de Kimpe en Priscilla Speelman die deze race als tweede wisten te finischen in de DK-Racing powered by FMA VW Golf TCR.

Dan is er ook de SuperSport2 klasse waarin René Snel met de BMW E36 van Koopman Racing op zaterdag de snelste was. Hij verloor bij de start een aantal plaatsen maar wist deze al vrij snel weer in te halen en zo de leiding in de klasse weer op te pakken. Nicolas Delencre, reed in de Peugeot 308 een thuisrace en wist deze als tweede te finishen. Voor de gelegenheid reed de DRDO dit weekend ook mee en reed samen met de SS2. Als derde in de klasse en eerste in de DRDO was het Cor Euser die met de BMW M3 over de meet kwam.

Rob Nieman had dit weekend Joey van Splunteren als teamgenoot. Nieman had beloofd dat als Van Splunteren zijn kampioenschap binnen wist te halen hij de laatste twee races als teamgenoot deel mocht nemen aan de Supercar Challenge. Zo gezegd zo gedaan en dat heeft het team geen windeieren gelegd. De eerste race van zaterdag wisten zij op hun naam te schrijven. Ook tijdens de Finaleraces in Assen 21 oktober, zal Van Splunteren als teamgenoot van Nieman aanwezig zijn.

Chris Voet en Bart van den Broek eindigden met de Peugeot RCZ Cup als tweede gevolgd door John van der Voort en Sandra van der Sloot in de Alfa 147. Henk Tappel had een slechte zaterdag want in de eerste ronde ging zijn aandrijfas al stuk en moest het team hard aan het werk om ervoor te zorgen dat de BMW Zilhouette op zondag weer aan de start kon verschijnen.

Op zondagochtend om 11.50 uur werd het startsein gegeven voor de tweede race van de Supercar Challenge tijdens het Spa Racing Festival alwaar 58 wagens zich voor de start melden. Net als in de eerste race was de overwinning voor de GT Klasse voor JR Motorsport maar dit keer waren het Micheal Verhagen en Willem Meijer die de leiding op hun naam mochten schrijven in de BMW M4 Silhouette 3.2.De broers Grouwels mochten samen naar het Podium want voor Race Art eindigden zij in de Porsche 991 Gen II als tweede en derde waarbij Edward ook in deze race als derde werd afgevlagd.

In de Supersport 1 divisie was het René Steenmetz die de overwinning op zijn naam wist te schrijven terwijl, voorlopig de leiders in het kampioenschap, Dennis de Borst en Stan van Oord met een probleem met het gaspedaal uitvielen. Jonas de Kimpe en Priscilla Speelman wisten ook in deze tweede race op zondag de tweede plaats in de klasse in handen te nemen. Marcel van de Maat en Peter Schreurs eindigden in de BMW E46 GTR van BS Racing Team als derde in de klasse.

Pech voor Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw in deze tweede race. Gedurende de hele race lagen zij met de BMW E46 M3 aan de leiding tot zij in de laatste ronde in Blachimont stil vielen door een lege brandstoftank. Hiermee moesten zij de leiding afgeven aan Nicolas Delencre. Toch eindigden de heren De Vreede en De Leeuw als tweede en werd Cor Euser opnieuw als derde afgevlagd.

In de Sport Divisie ging de overwinning naar Chris Voet en Bart van den Broek in de Peugeot RCZ Cup van Traxx Racing Team. Lange tijd was het Joey van Splunteren die aan de leiding ging maar aan het einde van de race was het toch het Belgische team die hem voorbij kon gaan om zo de eerste plaats voor zich op te eisen. Lucas Groeneveld die met de Renault Clio van de DRDO onderweg was eindigde op de derde positie.

In het weekend van 21 oktober staan de Finale Races gepland op het TT Circuit van Assen alwaar de hoofdprijzen verdeeld zullen gaan worden.  

Complete uitslag race 1


Complete uitslag race 2

12197448
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
465
3926
17011
12160227
11039
92573
12197448

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven