In de voorlaatste Supercar Challenge-race van het seizoen hebben JW Raceservice SEAT Sport León Cup Racer-coureurs Max Veels en Jack van der Ende tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen hun eerste overwinning van 2018 gepakt.Door autopech voor Febo Racing Team en de tweede plaats van René Steenmetz ligt het kampioenschap in de Supersport 1 Division weer helemaal open. In de Supersport 2-klasse zegevierde Remco de Beus. Sport Division-winst ging naar lokale held Henk Tappel en zijn teamgenoot Harold Wisselink.

Supersport 1 Division
Met een goede start hield Dennis de Borst in de Febo Racing Team SEAT León Cupra TCR de leiding vast, op de tweede plaats gevolgd door Priscilla Speelman in de DK-Racing powered by FMA VW Golf TCR. Speelman pakte na 20 minuten de leiding in de wedstrijd. De Borst liet het er niet bij zitten en zette druk, maar Speelman hield tot aan de pitstops stand.Profiterend van een kortere verplichte pitstoptijd ging De Borst’s teamgenoot, Stan van Oord, na de pitstops aan de leiding. De overwinning en daarmee mogelijk de titel in de Supersport 1 Division leken onvermijdelijk voor Febo Racing Team, totdat het kort voor het zwaaien van de vlag misging: met nog enkele minuten op de klok verloor de SEAT van Van Oord vermogen door een probleem met de turbo. Van Oord bracht de bolide na een korte lijdensweg als zesde over de finish.

JW Raceservice-piloot Jack van der Ende nam de leiding over en reed met een voorsprong van 17 seconden over de eindstreep voor zijn en teamgenoot Max Veels’ eerste zege van het seizoen. “Ik hoefde niet heel veel te doen hoor, alleen maar naar huis brengen en de track limits in de gaten houden! Dat hebben we iets beter gedaan dan de vorige keer en alles viel eindelijk op zijn plaats,” aldus een zeer tevreden Jacky van der Ende na afloop van de race.

Belangrijk voor het kampioenschap was René Steenmetz’ tweede plaats. De coureur van de Ferry Monster Autosport SEAT León Cupra TCR liep daarmee 9 belangrijke punten in op De Borst en Van Oord. Het verschil, met nog één race te gaan, bedraagt 11 punten. Robert en Benjamin van den Berg in de Harders Plaza BMW E90 bleven na een lange race in de voorste regionen van het veld de DK-Racing VW Golf voor en eindigden als derde.

Supersport 2 Division
In Supersport 2 hadden Brightfiber BMW E46 M3-coureurs Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw lange tijd de leiding in handen. Na de pitstops bouwden ze hun voorsprong nog iets verder uit, maar toen hield het op: een kapotte motor maakte een einde aan de race van de nieuwe kampioenen.Cor Euser nam de leiding over, maar ook hij haalde de eindstreep niet: de veteraan van meer dan 1000 autoraces viel in de laatste ronde stil. Uiteindelijk ging de zege naar Remco de Beurs, de enige overgebleven Supersport 2-deelnemer, die desondanks een verdienstelijke wedstrijd reed. Omdat Euser en Brightfiber genoeg ronden aflegden om geklasseerd te worden, pakten zij de respectievelijk tweede en derde plaats.
Sport Division

Henk Tappel, die op enkele minuten van TT Circuit Assen woont, won voor de derde keer dit jaar een Supercar Challenge-race op zijn thuiscircuit. De Racing Team Tappel BMW Zilhouette 2.0-coureur pakte bij de start de leiding. Een sterke tweede stint van teamgenoot Harold Wisselink verzekerde het team van Tappel van de overwinning.

Achter de BMW streden kampioenschapskandidaten Rob Nieman en Traxx Racing Team-rijders Chris Voet en Bart van den Broeck lange tijd om de tweede plaats. Met een minimaal verschil in het kampioenschap was voor zowel Spirit Racing Renault Clio 1.6 Turbo-coureur Nieman zoals Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup-rijders Voet en Van den Broeck de tweede plaats van groot belang.Het was Nieman die bij de start aan de Peugeot van Van den Broeck voorbijging en die positie de rest van de race wist vast te houden. Een kortere minimale pitstoptijd gaf Nieman de ademruimte om zonder bedreiging de tweede plaats naar huis te rijden en belangrijke punten voor het kampioenschap te scoren: hij staat nu nog maar 2 punten achter op het Belgische Traxx Racing-duo.

Henk Tappel  “Dit voelt geweldig! De start ging super. Ik moest door problemen in de kwalificatie als derde starten. Na de eerste bochten lag ik al op kop en kon ik redelijk wegkomen. De auto voor mij verloor wat brandstof in de bochten waardoor ik een beetje begon te glijden en wat tijd verloor. Maar de auto reed perfect en Harold maakte het na de rijderswissel af. We gaan morgen proberen het beetje onderstuur op te lossen en dan gaan we morgen nog sneller. Als de auto heel blijft winnen we!”

De tweede race in de klasse zal op zondag om 12.50 uur  van start gaan

Volledige uitslag race 1


11737705
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2323
3986
6309
11702895
96330
135985
11737705

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven