Ronald Bezuur mag vanwege de omgekeerde top tien van de kwalificatie vanaf poleposition vertrekken, met naast hem de ervaren Liroy Stuart. De twee laten zich na de chicane inpakken door Jules Grouwels en Youri Verswijveren, die de eerste twee plaatsen overpakken. Grouwels is daarbij echter even naast de baan geschoten en wint een positie, waarvoor de wedstrijdleiding besluit hem na afloop van de race één positie terug te zetten. Ronald Bezuur en Stuart vallen beide nog een plaats terug, in het voordeel van Laurens de Wit die de derde plek overneemt.Laurens de Wit zit lekker in zijn vel en verschalkt Jules Grouwels voor de tweede plaats. Verswijveren rijdt op kop voor De Wit en Grouwels. Vanaf een zesde startplaats komt Colin Caresani opzetten.

De snelste man van de kwalificatie Daan Pijl, gekomen van een tiende startplaats blijft een beetje hangen op een achtste plaats, terwijl zijn Cor Euser Racing teamgenoot Rik Koen, vanaf P9, al op een vijfde plaats is beland.

De eerste vijf wagens rijden met een paar wagenlengtes daartussen hun rondjes, echte pogingen tot inhaalmanoeuvres zijn er nog niet. Koen voert de druk op bij Caresani voor de vierde plaats. Ook Pijl maakt nu plaatsen goed, gaat Stuart voorbij en ligt op positie zes. Pijl passeert ook zijn teamgenoot Koen en zit vlak achter Caresani in gevecht om de vierde plaats.

Na een klein foutje van Verswijveren op kop komt Laurens de Wit nog tot anderhalve seconde. Dan vindt de Zandvoorter het genoeg en hij vergroot iedere ronde zijn voorsprong iets. Bij het aansturen van de Villeneuve-chicane gaat Ronald Bezuur van de baan met een afgebroken wiel en zorgt voor een plaatselijke gele vlag.Colin Caresani heeft het moeilijk met twee aandringende Euser-teamgenoten met de namen Pijl en Koen, maar weet zich prima te verdedigen.

In de slotfase knabbelt De Wit nog iets van zijn achterstand af op Verswijveren, maar de koploper komt niet meer in gevaar en wint de eerste Ford Fiesta Sprint Cup NL van dit seizoen.

Een beetje in niemandsland eindigt Jules Grouwels als derde voor de prima racende Colin Caresani, maar door de straf wordt Grouwels dus derde. Pijl en Koen worden vijfde en zesde.

Er zijn afzonderlijke podia voor de rijders onder 25 jaar en de deelnemers van 25 jaar en ouder. Op het jongeren podium staat Youri Verswijveren helemaal bovenaan, gesecondeerd door tweede man Colin Caresani en laatste podiumganger Jules Grouwels. Bij de wat oudere rijders wint Laurens de Wit voor Liroy Stuart en Paul Sieljes.

Klik hier voor de volledige uitslag:

Tekst: Ford Fiesta Sprint Cup

11765302
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1529
3936
33906
11702895
123927
135985
11765302

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven