Henk Tappel en Remco de Beus komen met elkaar in aanraking waarbij Tappel de race moet staken De Beus nog wel doorkan. De aanvaring wordt door de wedstrijdleiding wel onderzocht. Ook zijn A. Winkler en T. Winkler under inverstigation omdat ze onder de safetycar zouden hebben ingehaald. Bob Herber meld zich ook in de pitstraat met zijn Porsche 991 GT3 terwijl het officiële pitwindow nog niet is geopend.T. Winkler zakt steeds verder terug in het veld in zijn Porsche 991 GT3 als vooraan in het veld Max Aschoff de snelste tijd neer weet te zetten in zijn Ginetta Nissan terwijl Jean-Pierre Lequeux de tweede plaats in handen heeft. Stienes Longin die de tweede plaats in handen had bij de start kwam slecht weg en nu na 6 ronden te hebben gereden heeft hij de negende plaats in handen.

In het begin van de race waren er ook problemen met de BMW E92 M3 van Ruud Olij maar hij wist de wagen op de baan te houden. Echter na 6 ronden moest hij toch de pijp aan Maarten geven. Na zijn mooie overwinning op Zolder moet helaas ook Marcel van de Maat opgeven en hij is daarmee uitvaller nummer drie als ook Remco de Beus dan de strijd moet staken en vlak achter Van de Maat de pitstraat in komt.

Dan druppelen langzaam de straffen binnen waaronder Oscar Gräper 10 seconden straf krijg na de race voor het niet respecteren van de tracklimits. Robert van den Berg krijgt een drivethrough omdat de pitstop niet volgens de regels is verlopen.

Er zijn aan het einde van de race ook problemen voor John van der Voort en zijn Renault Clio 1.6 Turbo. Hij is voor de derde maal de pitstraat ingereden en met nog 1 ronden te gaan zal hij niet meer naar buiten komen. Hij is daarmee in de klasse SP geëindigd op de vierde plaats.

Bij het ingaan van de laatste ronde is er nog een code geel waardoor er niet meer ingehaald mag worden bij bocht 15. Maar op het rechte eind is het Max Aschoff die in zijn Ginetta Nissan G58 als eerste afgevlagd worde. Laurents Hörr eindigd in de Ligier LMP3 als tweede gevolgde door Marcello Marateotto in de Norma M30 LMP3.

In de CN klasse is het Tom Boonen die als eerste over de meet komt gevolgd door Stienes Longin en Neil Primrose in de Norma M20FC als derde.

In de GT klasse komt John de Wilde in de Porsche die op de achtste plaats binnen komt maar als eerste in zijn klasse gevolgd door F. Dullaart in de Porscht 991 GT3 en Ward Sluys in de BMW M4 Silhouette.

In de SSP1 is het Dennis de Borst die in de Leon Cupra TCR die als eerste onder het zwart/wit geblokt heen komt gevolgd door Thijmen Nabuurs en Rene Steenmetz.

In de SR3 eindigd Aain Berg in de Radical SR3 RSX als eerste in de klasse terwijl Antoine Matteo als tweede over de meet komt. De klasse kent niet meer deelnemers dus er zijn er maar twee op het podium.

In de Sport klasse is het Chris Voet in de Peugeot RCZ Cup die vier ronden achterstand van de leider over de meet komt als winnaar van de klasse gevolgd door Rob Nieman in de Renault Clio 1.6 Turbo en Tim Schulte in de Renault Clio 4.

In de SSP2 zijn er officieel drie auto's maar er is er maar 1 afgevlagd en dat is Robin Greenhalgh in de Saker. Maxime Oosten en Remco de Beus waren al eerder uitgevallen.

Morgen, zondag 23 juni wordt de tweede race gereden die voor 1 uur en 1 ronde gereden zal gaan worden. De rode lichten doven om 14.00 uur.

Uitslag onder voorbehoud van eventuele straffen die er nog aan komen voor Tracklimits en Overtaking under the safetycar.Foto: Trevor Noble

11737505
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2123
3986
6109
11702895
96130
135985
11737505

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven