Bij de start van de eerste race Supercar Challenge op Circuit Zandvoort was het John de Wilde die van pole mocht vertrekken. Bij het doven van het rode licht was het Floris Dullaart, vanaf p3, die een goede start had en al vrij snel de leiding in handen nam. Danny Wagtmans en Robin Greenhalgh komen met elkaar in aanraking en voor Wagtmans is de race over. De wedstrijdleiding gaat bekijken wat de oorzaak is geweest en zal hier latern na de race op terug komen. Ook voor Remco de Beus kende de nodige problemen en moest al snel pitstraat opzoeken. Daar heeft het team hard gewerkt enkon De Beus de baan weer op.In de S1 klasse is Jack van der Ende goed en heeft op de vijfde plaats overall de leiding in de klasse in handen. Dennis de Borst ligt vlak achter hem op de tweede plaats gevolgd door Jonas de Kimpe.  In de Sport2 klasse heeft Maxime Oosten de leiding in handen voor Robin Greenhalgh. In de Sport Divisie gaat Henk Tappel aan de leiding voor Rob Nieman die ook veel plaatsen goed heeft weten te maken en Bart van den Broeck.

Oscar Graper en Thijmen Nabuurs raken elkaar maar kunnen wel verder. op de achtste en negende positie. Robin Greenhalgh spint maar kan zijn weg wel vervolgen. Tijdens de gele vlag situatie van Greenhalgh zou John de Wilde hebben ingehaald, dit wordt door de wedstrijdleiding onderzocht terwijl De Wilde aan de leiding gaat ook na het inlossen van pitstop. Jos Jansen heeft in de JJ Racing Porsche de tweede plaats in handen weten te nemen voor Oscar Graper in de Bas Koeten Racing Audi.De Forze Hydrogen Electric Racing met Jan Bot aan het stuur hebben ook de nodige plaatsen goed weten te maken. Als laatste aan de race begonnen hebben ze halverwege de 18de plaats in handen. Met nog 20 minuten te gaan heeft Max Weering in de Johan Kraan Motorsport Lamborghini de leiding in handen weten te nemen en De Wilde naar de tweede plaats verwezen.

In de Sport 1 heeft Jack van der Ende nog steeds de leiding in handen maar heeft Dennis de Borst de nodige problemen. Hij is teruggevallen naar de achtste plaats in de klasse. Jonas de Kimpe heeft de tweede plaats in handen genomen voor Marcel van de Maat die als derde in de klasse genoteerd staat. Voor het inhalen onder geel wordt John de Wilde inderdaad bestraft met 10 seconden.Dan is er weer een aanvaring tussen Rene Steenmetz en Rob Nieman. Deze zal door de wedstrijdleiding bekeken gaan worden. Dan krijgen Marcel van de Maat en Max Weering een drive-through omdat ze te kort in de pitstraat hebben stilgestaan.

Bij het doven van het licht is het John de Wilde die als eerste over de meet komt gevolgd door Floris Dullaart. Deze twee plaatsen zullen door de straf van De Wilde gewisseld worden waardoor Floris Dullaart de race op zijn naam weet te schrijven. Max Weering wordt als derde afgevlagd. In de S1 klasse is het Jack van der Ende die de race op zijn naam weet te schrijven voor Thijmen Nabuurs en René Steenmetz. S2 zag Maxime Oosten als eerst over de streep komen gevolgd door Robn Greenhalgh. In de SD Divisie kwam Bart van den Broeck als eerste binnen gevolgd door Rob Nieman en John van der Voort.Voorlopige uitslag race 1 Supercar Challenge Zandvoort:


12198314
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1331
3926
17877
12160227
11905
92573
12198314

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven