Bert Longin heeft in Assen de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup op zijn naam weten te schrijven. Laurens de Wit pakt, door pech met de achterklep van Kenny Herremans de tweede plaats terwijl Herremans de derde plek inpakt.Bij het doven van het rode licht is het Daan Pijl die van polepositie heel moeilijk wegkomt waardoor veel rijders hem voorbij rijden en hij zelfs terugzakt naar de tiende positie. David de Saeger pakt hierdoor de leiding in de wedstrijd voor Kenny Herremans en Laurens de Wit. Bert Longin heeft de vierde plaats in handen voor Jules Grouwels.In de haarbocht gaat het mis voor Leroy Stuart die spint maar hij kan door en vervolgd zijn weg op de vijfde plaats. Hij heeft daarbij wel Dilango de Vos aangetikt die daarmee uitviel. Stuart wordt na afloop van de wedstrijd bestraft door de wedstrijdleiding en valt daarmee terug naar de 13de plaats. Rik Koen, gestart vanaf de negende plaats, weet een aantal plaatsen goed te maken en heeft met nog 20 minuten te gaan de zesde plaats in handen. Colin Caresani ligt vlak achter hem op de zevende plaats.


In de Haarbocht gaat Kenny Herremans voorbij aan David de Saeger en neemt daarmee de leiding in handen. Liroy Stewart, Dylan Derdaele en Youri Verswijveren rijden naast elkaar waarbij Derdale de leiding pakt van deze drie op de negende positie. Ondertussen heeft David de Saeger de vierde plaats in handen maar hij geeft niet op om de derde plaats van Laurens de Wit over te nemen.

Liroy Stuart en Colin Caresani zitten dicht op elkaar voor de vijfde plaats. Met nog ruim 10 minuten te gaan heeft Bert Longin zijn zinnen gezet op de eerste plaats en zit echt op de staart van Kenny Herremans en bij het ingaan van de GT-Bocht neemt Longin de leiding in de wedstrijd. De teamgenoten bij Cor Euser Racing, Daan Pijl en Rik Koen wisselen ook van plaats waarbij Pijl de zevende plaats in handen neemt.Ook niet echte een goed race voor Jules Grouwels die, gestart vanaf de vijfde plaats, de 15de plaats in handen heeft. De wedstrijdleiding ligt ook niet te slapen en dat blijkt wel uit het feit dat Daan Pijl vijf seconden straf krijgt voor het niet respecteren van de tracklimits.Een mooi gevecht ontstaat er als Liroy Stuart, Rik Koen, Daan Pijl en Dylan Derdael elkaar opzoeken en dichtbij elkaar strijden voor de zesde plaats. Bij Kenny Herremans gaat de achterklep open op het moment dat ze de laatste ronden ingaan. Dit leverd een mooie slipstream op voor Laurens de Wit die er dan ook aan voorbij weet te gaan voor de tweede plaats.

Aan het einde van de race zijn er nog een aantal straffen uitgedeeld waaronder die voor het niet respecteren van de tracklimits. Alexander Borgmans was daar een van en die eindigd daarmee op de 17de plaats. Colin Caresani krijgt ook vijf seconden erbij maar eindigd daarmee toch op een vijfde plaats en eerste in de Klasse 1. Ook Daan Pijl wordt bestraft met vijf seconden en eindigd op denegende plaats.


Maar het is Bert Longin die de wedstrijd op zijn naam weet te schrijven voor Laurens de Wit en Kenny Herremans.

Volledige uitslag van de race. Klik hier...

12192419
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2683
3327
11982
12160227
6010
92573
12192419

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven