Ardi van der Hoek is het nieuwe seizoen in de Dutch Supercar Challenge goed gestart. De coureur, die met zijn partner Arjan van der Zwaan de titel verdedigt, kwam afgelopen weekend tijdens de eerste race op de Duitse Nürburgring als tweede over de finish. ,,Ik heb me weer eens heerlijk kunnen uitleven’’, meldde een tevreden Ardi, die voor het eerst sinds oktober 2007 in de 450 paardenkrachten tellende DTM Audi TT-R plaatsnam.

Een half jaar nadat Ardi van der Hoek met Arjan van der Zwaan het Dutch Supercar-kampioenschap van 2007 op zijn naam heeft geschreven, begon de rijder van Brinkmann Motorsport aan het nieuwe seizoen. Helaas was het eerste raceweekend van 2008 korter dan gepland, aangezien zaterdag de eerste manche werd afgeblazen vanwege dikke mist in de Duitse Eiffel. De wagens uit de GT-klasse reden nog wel drie rondjes achter de safety car. Maar toen bleek dat het gebrek aan zicht voor te gevaarlijke toestanden zorgde, werden de dikke racebolides definitief naar de pitbox teruggestuurd.

Slecht weer
Het slechte weer had er al eerder voor gezorgd dat de kwalificatie onder natte omstandigheden was verreden. Niettemin kwamen Ardi en Arjan in de 18 bolides tellende GT-divisie tot een tweede startpositie. Arjan van der Zwaan nam zondag de eerste helft van de 40 minuten tellende race voor zijn rekening. Hoewel hij in de eerste bocht werd aangetikt en terugviel naar plek zeven, kon Ardi van der Hoek halverwege de manche als derde het stuur overnemen. ,,Na een paar rondjes kon ik de tweede plaats van Meindert van Buuren afpakken’’, vertelt de inwoner van ’s-Gravendeel. ,,Vervolgens ben ik naar koploper Cor Euser toe gereden. Maar een oude racewet zegt: er bij komen is één, er voorbij is twee. Dat laatste lukte helaas net niet. Maar met een tweede plaats in de eerste race van het seizoen zijn we goed begonnen. We hadden immers een half jaar niet meer in de wagen gereden en dan is het toch weer even wennen. Voor een eerste raceweekend ben ik zeker tevreden.’’

Bonuspunt
Net de tweede stek scoorden Ardi en zijn partner Arjan direct flink wat punten voor het klassement. ,,Daar kwam nog een bonuspunt bij, omdat ik met 2:02,3 ook nog de snelste raceronde heb gereden’’, aldus een meer dan tevreden Ardi van der Hoek, die op de Nürburgring met een flitsend en nieuw design van de DTM Audi TT-R rond racete.

Kalender
Op 1 juni komt Ardi van der Hoek opnieuw in actie. Dan is het fraaie Belgische circuit van Spa-Francorchamps het decor voor de volgende twee races. ,,Voor die tijd gaan we zeker nog een keer testen op Spa’’, weet Ardi. ,,We lieten op de Nürburgring nog wat liggen met het remmen. Om het uiterste uit de remmen te kunnen halen, is het goed dat we binnenkort een test zullen hebben. Bovendien krijgen we schakelflippers op het stuur, waardoor we afscheid nemen van de normale versnellingsbak. Het voordeel van de flippers is dat je zuiverder kunt schakelen.’’

Sponsors
Het raceseizoen van Ardi van der Hoek in de DTM Audi TT-R wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: C1000, Multivlaai, Rabobank Hoekse Waard, Argos Oil, Hallmark, DN Forwarding, www.vanderhoekracing.nl, Brinkmann-Motorsport, www.autosport.nl.

PR

12197449
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
466
3926
17012
12160227
11040
92573
12197449

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven