Voor Berry van Elk is het afgelopen raceweekend van de Dutch Supercar Challenge uitstekend verlopen. De Bredanaar, die dit seizoen debuteert in de GT-divisie van de DSC met een 600 pk sterke Mosler MT900, eindigde zowel tijdens de zaterdagrace als in de zondagrace op de tweede positie. Een knappe prestatie van de jonge coureur, die hiermee voor het eerst op het podium eindigde in de snelste autosportklasse van Nederland.

Bij de zaterdagrace mocht Van Elk vanaf de tiende positie starten, maar klom hij in het begin van de race al vele plaatsen op. “Het ging lekker, want ik kon het tempo van mijn voorgangers goed volgen. Het lukte me zelfs om een paar deelnemers in te halen, zodat ik een goede uitgangspositie had bij de pitstop”, aldus Van Elk. Na de pitstops ging het nog beter voor de Mosler-coureur, want eenmaal terug op de baan lag hij op de tweede plaats. Deze positie kwam voor de Bredanaar niet meer in gevaar, waardoor hij op de zaterdag al het ereschavot mocht betreden.

Bij de zondagrace kreeg Van Elk al voor de start een cadeautje. “De Duitser Elmar Grimm, die de zaterdagrace won, had teveel schade aan zijn bolide om ook op zondag te racen. Hierdoor mocht ik van pole position vertrekken”, legt Van Elk uit.

Bij de start van de race verloor Van Elk een paar plaatsen aan de concurrentie. “Het was voor mij de allereerste keer dat ik van pole mocht vertrekken, dus ik koos ervoor om geen risico te nemen en schades te vermijden”, vertelt Van Elk. “Na een paar ronden had ik echter alweer een paar man te pakken waardoor ik op de derde positie kwam te liggen, achter de Engelsman Martin Short en voormalig Champcar-coureur Nicky Pastorelli.”

Na de pitstops ging Van Elk in de aanval voor een nog beter resultaat. “Ik liep per ronde een paar seconden in op Meindert van Buuren, die tweede lag en het stuur van Pastorelli had overgenomen”, aldus Van Elk. Tien minuten voor het einde van de race had Van Elk het gat ten opzichte van Van Buuren helemaal dichtgereden, waarna een bloedstollend gevecht plaatsvond tussen het duo. “Ik had al gezien dat Van Buuren zijn banden helemaal had opgereden omdat hij bij bijna elke bocht dwars ging. Hij was alleen op het rechte stuk telkens net iets sneller waardoor het voor mij bijna onmogelijk was om hem uit te remmen. Uiteindelijk maakte Van Buuren onder druk een stuurfout en spinde hij van de baan af, waardoor ik weer op de tweede plek kwam te liggen”, legt Van Elk uit. Deze tweede plek zou de Bredanaar niet meer afstaan, waardoor hij evenals op zaterdag het podium mocht beklimmen.

“Ik heb de smaak nu volledig te pakken, en kan niet wachten om de 70.000 toeschouwers die over twee weken tijdens de A1GP op Zandvoort op de tribune zitten te laten zien dat ik ook voor de overwinning kan gaan!” aldus de strijdlustige Van Elk.

PR

11732969
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1573
3848
30074
11674281
91594
135985
11732969

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven