Met een flink portie doorzettingsvermogen heeft Moritz Racing zich door het Dutch Supercar Challenge weekend tijdens ‘Francorchampagne’ weten te knokken. Het raceteam uit Amsterdam met Bert Moritz achter het stuur, begon de vrije training in de Supersport 1 divisie met de groene Marcos Mantis. Echter door mechanische problemen was het team genoodzaakt om tijdens het raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps de oranje Marcos Mantis in te zetten. Ondanks dat men niet aan de kwalificatie kon deelnemen en als laatste aan de eerste race moest beginnen, wist het team toch op te klimmen naar een keurige viertiende plaats in hun klasse. In de afsluitende race op zondagmiddag kwam Moritz Racing als twaalfde over de meet.

Na de loodzware 24-uursrace van Zolder van drie weken geleden waarin het uiterste werd gehaald uit mens en machine, begon Bert Moritz op vrijdag met de vertrouwde 320 PK krachtige Marcos aan de vrije training. Echter bij het uitrijden van de opwam ronde moest de ervaren coureur de groene bolide noodgedwongen aan de kant zetten. Problemen met de drijfstang van de motor zorgde ervoor dat zijn training er voortijdig opzat en als enige niet het uitdagende Ardennen circuit kon verkennen. Vanwege de aanwezigheid van een groep sponsoren tijdens het weekend, besloot het team om de oranje Marcos Mantis vanuit de werkplaats in Amsterdam naar België te halen. Dit was een pure noodoplossing doordat de oranje bolide met beduidend minder PK’s normaliter niet in de Supersport 1, maar in de tweede divisie thuishoort. Doordat het team de kwalificatie van zaterdagmorgen aan zich voorbij moest laten gaan, stond Bert Moritz als laatste op de startgrid opgesteld voor de eerste race.

Onder fraaie weersomstandigheden kwam Moritz op zaterdagmiddag goed uit de startblokken en wist vanuit het achterveld direct een aantal plaatsen op te klimmen. Met zijn oranje bolide wist hij menig snellere wagen in de bochten goed bij te houden, maar kwam beduidend vermogen te kort op de lange rechte stukken van het snelle circuit, waardoor men weer een gat kon slaan. De rijder met wagennummer 240 liet zich niet zomaar uit het veld slaan en manoeuvreerde zich gedurende de negentien ronden tellende race knap naar voren. Ook de verplichte pitstop verliep volgens het boekje waardoor Moritz uiteindelijk als veertiende de zwart-wit geblokte finishvlag zag vallen (26e algemeen). Ook in de tweede manche op zondag kwam Moritz goed van zijn plaats. Hij wist zich weer dapper in de strijd te mengen met de snellere deelnemers in de Supersport 1 divisie en verdedigde met verve zijn positie in het middenveld. Na 25 probleemloze ronden kwam Moritz keurig als twaalfde in zijn klasse over de meet (opnieuw 26e algemeen).

Bert Moritz: “Gelet op de omstandigheden hebben we het maximale uit het weekend gehaald. Door problemen met de groene Marcos, hadden we voor onze aanwezige sponsoren besloten om de oranje Marcos voor het weekend in te zetten. Deze wagen heeft echter veel minder vermogen dan de auto’s die in de Supersport I divisie uitkomen. We begonnen dus eigenlijk met een ongelijke strijd aan de twee races. In de bochten kroop ik nog naar de snellere wagens van de Supersport I divisie toe, maar liepen ze weer makkelijk van me weg op de lange rechte stukken. De Marcos heeft het echter erg goed gedaan en ook het team verdiend een grote pluim met de snelle pitstops. In het kader van sportiviteit onder de aanwezige DSC teams wil ik ook Van der Kooi Racing bijzonder bedanken. Ze hebben voor de Panoz GTS van Mirco Schultis die we ook in onderhoud hebben, speciaal vanuit de versnellingsbakkenfabriek Drenth in het plaatsje Enter een priesas behaald, zodat hij alsnog aan de races kon deelnemen. Dit gebaar vind ik grote klasse dat in de hedendaagse autosport bijna niet meer voorkomt. We gaan ons nu weer opmaken voor de volgende DSC races tijdens het A1 Grand Prix weekend (04 - 05 oktober aanstaande), waar we twee auto’s willen gaan inzetten.”

www.moritzracing.nl

11758200
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2468
16228
26804
11702895
116825
135985
11758200

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven