Duncan Huisman en Edo de Vries van Racing4panda hebben op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) een zevende plaats behaald in de Supersport 1 divisie. In de seizoensopener van de Dutch Supercar Challenge leek het duo regelrecht op een zekere overwinning af te steven, totdat een klapband vlak na het passeren van de pits roet in het eten gooide. De ruime voorsprong van 26 seconden op de nummer 2 die polesitter Huisman had opgebouwd, kon door de concurrentie hierdoor worden ingelopen. Na een lange ronde kon Huisman toch de pits bereiken. Na de noodreparatie en de verplichte rijderwissel kwam zijn teamgenoot De Vries uiteindelijk als zevende over de meet.

De weergoden waren de Dutch Supercar Challenge deelnemers afgelopen weekend niet goed gezind. Was het vrijdag nog droog en zonnig, op zaterdagmorgen hing er op het gehele circuit flinke nevel en regende het regelmatig. Huisman, samen rijdend met De Vries, lieten zien dat ze goed overweg konden met deze omstandigheden. Met de Porsche 997 GT3, uitkomend in de Supersport 1 divisie, wist Huisman een tijd van 2.23.090 te realiseren. De viervoudig winnaar van de WTCC races van Macau, was hiermee niet alleen zijn naaste concurrenten in de Supersport 1 divisie te snel af, maar was hij ook sneller dan iedereen in de GT-divisie! 

De eerste race van de GT- en Supersport I-divisie op zaterdagmiddag ging echter niet door. De laaghangende mist op het Duitse circuit, werd naarmate de middag vorderde steeds erger. Het veld reed wel de formatieronden en een aantal ronden achter de safetycar, maar de wedstrijdleiding besloot om de race in zijn geheel af te lassen. Op zondagochtend hing er evenals zeer dichte mist en de organisatie twijfelde of het evenement nog wel doorgang kon vinden. Uiteindelijk werd besloten om het programma in te korten, waardoor de races van de Dutch Supercar Challenge in plaats van zestig, maar veertig minuten duurden. Bij de start van de race kwam Harry Mecke met de Mosler MT900 GT3 al beste uit de startblokken, maar de Duitser verremde zich in de eerste bocht. De van pole gestarte Huisman en Cor Euser wisten hiervan te profiteren. Huisman wist in de Supersport 1 divisie snel weg te lopen van de rest, totdat het noodlot echter toesloeg. De inwoner uit Rotterdam kreeg een klapband en wist na een lange ronde ternauwernood de pitstraat te bereiken. De Vries nam zijn stuurtje over en bracht de Porsche 997 GT3 als zevende over de finish.   

Racing4panda: Racing Team adopteert bedreigde pandaberen.

Top coureur Duncan Huisman rijdt dit jaar samen met Edo de Vries, vastgoedbelegger en coureur uit een bekend Fries geslacht, in een Porsche 997 GT3 Supercup onder de naam Racing4panda.

Stichting Racing4panda heeft enkele pandaberen in China geadopteerd en doneert daarmee een substantieel deel van zijn teambudget aan een Chinese organisatie die deze bedreigde diersoort voor uitsterven wil behoeden. Voor informatie over de geadopteerde panda’s, zie: www.hiddenchina.net/web/eng/panda.html & http://www.panda.org.cn

Tekst: InsightF1

11724094
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1136
4000
21199
11674281
82719
135985
11724094

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven