Barre omstandigheden teisterden vandaag het Circuit Park Zandvoort, enorme hoeveelheden regen en een hele harde wind bewezen eens te meer dat het najaar in Nederland gearriveerd is. Geen van de vandaag verreden klassen heeft een droog moment meegemaakt, waardoor menigeen langs de baan terecht kwam en letterlijk moest roeien met de riemen die ter beschikking waren. Ook Pieter van Soelen moest onder deze zeer listige omstandigheden maar zien dat hij de BMW 1-serie op het zwarte deel hield en er zonder kleerscheuren mee onder het zwart wit geblokt doorkwam.

Een moeilijke opgave, maar geen onmogelijkheid, zo bewees hij… Na de derde positie van afgelopen vrijdag was zijn uitgangspositie voor deze race niet heel slecht, al is deze regenval zeker een goede reden om vanaf de poleposition te beginnen. Immers aan de kop van het veld heb je geen hinder van spray door wordt opgeworpen door je  voorgangers en is het zicht dus aanzienlijk beter. Ondanks de handicap van de derde positie en dus het mindere zicht, wist Van Soelen zich prima te weren en zette in minder dan geen tijd zijn overwegend witte bolide naast de Saker van Bob Herber. De aanval bleek succesvol, waarmee de tweede plaats veroverd was. Alleen de lichtblauwe SEAT Supercopa van Milko Tas stond nog tussen Pieter en de overwinning in. Ondanks uitstekend racewerk en, onder de omstandigheden, goede rondetijden kon Van Soelen geen vuist maken tegen Tas. De Supercopa liep weg en kon pas weer worden achterhaald toen de pitsstraat geopend werd voor de verplichte stop. “Tot aan de pitstop kon ik niet veel meer doen dan Milko (Tas red.) volgen en hopen dat hij een fout zou maken, of dat ik een beter stop zou hebben. Dit maal hoefde ik niet zo heel lang stil te staan, dus daar lag een goede kans om de Supercopa te achterhalen en wellicht toch naar de hoogste trede van het podium te promoveren”, aldus de Rockanjenaar die nog altijd strijd om het kampioenschap.

Na de pitstops bleek precies gebeurd wat Pieter van Soelen zo vurig had gehoopt achter het stuur, hij was sneller weg dan Milko Tas, al reden ze achter elkaar de pits in en stopten vrijwel tegelijk bij hun teams. Pieter van Soelen: “De snelle en prima stop die het team verzorgde bracht me voor Milko, waardoor ik een goede kans had om verder naar voren te komen.”
Het JR Motorsport team wist de BMW snel weer op weg te helpen, wat later de sleutel tot de zilveren positie bleek te zijn. Doordat diverse andere equipes hun stop nog niet gemaakt hadden leek het een aantal ronden of Van Soelen vast zat in het middenveld, maar nadat iedereen de verplichte stop had ingelost keerde de normale situatie terug en bleek Pieter de tweede plek in handen te hebben. Alleen Marcel Norbart was door een strategische late stop voor de BMW terecht gekomen. In de stromende regen en striemende wind bleek de Aston Martin uitstekend uit de voeten te kunnen en reed de absoluut snelste tijden van de race, waar zelfs de geroutineerde BMW coureur van JR Motorsport niet tegenop kon. Met ruim een halve minuut achterstand was er geen enkele mogelijkheid meer om de Engelse bolide te achterhalen, de zilveren plak restte de BMW 1-serie rijder. Tot aan de laatste meters bleef het spannend of hij de Supercopa kon afhouden. Tas kwam in de slotfase rap dichterbij, maar kon de aansluiting niet meer vinden. Drie minuten voor het einde van de 45 minuten durende race ging het fout voor een van de deelnemers, die de auto verloor, de muur raakte en terug de baan op werd geslingerd. De auto en brokstukken versperden vrijwel de hele doorgang, wat de wedstrijdleiding deed besluiten de Safety Car in te zetten. De laatste minuten werd er uitsluitend op lage snelheid gereden om de tijd vol te maken en niet weer onder Code Rood te finishen. Ditmaal werd de zwart/wit geblokte vlag gezwaaid, tezamen met de gele variant en finishten de auto’s onder de bezielende leiding van de grijze BMW met zwaailampen op het dak. JR Motorsport teamgenoten Van de Bos en Van de Zweerde wisten hun bolide op de zesde plaats te landen.

PR

12220766
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2478
3846
17356
12180437
34357
92573
12220766

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven