Tijdens de seizoensopener van het drukbezochte topevenement A1 Grand Prix op Zandvoort hebben Duncan Huisman en Edo de Vries opnieuw hun visitekaartje afgegeven. In twee races van de Dutch Supercar Challenge wist het duo zich niet alleen met de beste rijders in de Supersport 1 divisie te meten, maar ook met de sterkste deelnemers in het overall klassement. Nadat Huisman / De Vries op fraaie wijze de poleposition wist te pakken in hun klasse, mistte het tweetal nipt de podium door als vierde te finishen. In de regenrace van zondag was Huisman opnieuw heer en meester en nam zelfs brutaal de leiding in het algemeen klassement. Het duo van Racing4panda finishte als vijfde. Doordat diverse rijders na de race tijdstraffen kregen opgelegd, eindigde Huisman / De Vries uiteindelijk op een keurige derde plaats in de Supersport 1 divisie.

Na het kwalificatiegeweld van de A1 Grand Prix rijders, werd op zaterdagmiddag de eerste race in de Supersport 1 gereden. Huisman nam de start voor zijn rekening en kwam hierbij goed van zijn plaats. De rijder van Team Lammertink moest slechts een paar dikke kanonnen van de Dutch Supercar Challenge voor zich dulden, toen hij als vijfde algemeen de pitstraat opzocht voor de verplichte rijderwissel. De wissel met De Vries verliep echter niet geheel vlekkeloos door problemen met de gordels. Toen De Vries aan zijn stint begon had hij meteen de hete adem van Jochen Habets in zijn nek. Hij moest de rijder in de Renault Mégane bovenop het Scheivlak uiteindelijk laten gaan. Tegen het sluiten van de markt ging ook Siebrand Dijkstra hem voorbij, zodat hij net buiten het podium, als vierde in de Supersport 1, werd afgevlagd (twaalfde overall).

De afsluitende race op zondag werd in de stromende regen verreden. Door de slechte weersomstandigheden werd gesloten om uit veiligheidsoverwegingen de race achter de safetycar te laten starten. De als elfde gestarte Huisman kwam bijzonder goed uit de startblokken en wist in de openingsronde direct op te klimmen naar de zesde plaats. Huisman voelde zich op de natte baan als een vis in het water en wist een aantal ronden later weer drie concurrenten te verschalken. Huisman zat op dat moment achter de DTM Audi van Van der Hoek / Van der Zwaan en de BMW E46 V8 GTR van André de Vries. Toen Van der Hoek / Van der Zwaan bij de Tarzanbocht van de baan schoof en de wagen van André de Vries met technische problemen moest opgeven, kreeg Huisman prompt de leiding in handen. Na de snelle pitstrop wist De Vries de eerste plaats knap te handhaven, maar moest na anderhalf ronde toch Ruud Olij voorbij laten gaan. De Friese ondernemer reed echter bijzonder constante rondetijden en leek als tweede te finishen in zijn klasse. Het venijn van de race zat echter in de staart. Toen De Vries tijdens de laatste passage met minimaal zicht door de waterspray van twee auto's de finishvlag dacht te zien, ging de rijder met startnummer 218 van zijn gas af. Daardoor wisten de twee achtervolgers het gat in recordtempo dicht te rijden en passeerden De Vries twee bochten voor het vallen van de finishvlag. Het duo De Vries / Huisman eindigde de race als vijfde in hun klasse. Doordat twee rijders voor hen echter een tijdstraf kregen opgelegd wegens het nemen van te korte pitstops, belandden De Vries en Huisman met een fraaie derde plaats alsnog op het podium!

Hans Dorrestijn (PR van Racing4Panda): “Ik ben blij dat we alsnog op het podium zijn terecht gekomen. Duncan reed dit weekend fenomenale rondetijden en wist op zaterdag de belangrijke poleposition in de Supersport 1 divisie te pakken. In de eerste race ging het voortvarend, maar vielen we door een vierde plaats in onze klasse net buiten het podium. In de tweede race wist Duncan van een elfde plaats op te klimmen naar de eerste plaats overall, toen hij het stuurtje overdroeg aan Edo. Hij reed erg constant en lag een tweede plaats in de Supersport 1 in het verschiet. Hij viel echter terug naar de vijfde plaats, maar doordat twee rijders tijdstraffen kregen opgelegd, kregen we toch de beloning waar we het gehele weekend keihard voor gewerkt hebben!” 

Racing4panda: Racing Team adopteert bedreigde pandaberen. Kijk voor meer info op www.panda.org.cn 

11765323
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1550
3936
33927
11702895
123948
135985
11765323

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven